Damelaget med seier i første kamp!

Damelaget spilte tirsdag sin første kamp i vinterserien og det var et heltent Eigerlag som entret banen. Randaberg skulle til tider få en skikkelig leksjon i god fotball. De første 20 minuttene er nok noe av det bedre som er prestert på banen av damelaget. Mye flott veggspill, kombinasjoner og ballkontroll.
Fjorårets toppscorer June Kvamsø fortsatte i samme spor som i fjor og noterte hele 3 scoringer. 1 mål i første omgang og 2 mål i andre omgang. Alene med keeper er hun sikkerheten selv. Ragna Løyning fikset to scoringer på to minutter, en med hver fot fra ca 16 meter. Ine Bilstad har tenkt å gi June tøff kamp i år også. Tirsdag noterte hun seg med 1 mål etter nydelig en touch fotball sammen med Karen, Ragna og June.

I 2.omgang ble Ingrid Rinden flyttet fram fra back til kant og hun takket med et fint løp og scoring. Karen Løyning fastsatte sluttresultatet etter en god kamp på midtbanen med eget mål 10 min før slutt. 8-1 var en god første gjennomkjøring. Trenerteamet fikk mange gode svar, både angrepsmessig og forsvarsmessig, selv om motstanderen ikke utfordret dem altfor mye.
Både trenerne og spillerne gleder seg til fortsettelsen. Stå på :)

 • Opprettet .
 • Treff: 173

Større team rundt damelaget!

Eigers damelag er klar for en ny sesong med hovedtrener Helge Immerstein og assistent Kirsti Elin Løyning. I år får de imidlertid med seg ytterligere to ressurspersoner når ringreven Vidar Kvamsø også vil assistere trenerteamet i tillegg til Atle Leidland som skal stå for oppmannsoppgaver. Ved oppstart i 2020 teller troppen hele 27 spillere og det er godt mulig ytterligere et par spillere vil komme til etter hvert. For å sikre en god kamparena for alle, skal damene i år derfor stille med lag både i 11`er og 7`er serien. Samtlige spillere fra sesongen 2019 er fortsatt med og er supplert med spillere fra fjorårets gode J15 lag i tillegg til at noen "gamle ringrever" har flyttet hjem og meldt seg til tjeneste.

Kvartetten som skal lede damelaget i år, tror det blir fint å være flere og dermed få flere strenger å spille på. Kvalitet i treningsarbeidet og godt humør står i fokus, mens den sosiale biten blant annet blir ivaretatt med kveldsmat etter trening minst en gang i måneden - men også andre sosiale tiltak/teambuilding er planlagt.
Damelaget satser på masse gode økter før vinterserie og sesongstart og håper også å få til en liten treningsleir til Danmark i mars måned.

 • Opprettet .
 • Treff: 405

Seier i 10 måls kamp!

Etter to helt ok tap mot topp 2 i divisjonen, var det endelig duket for seier igjen for damelaget. Sluttresultatet 6-4 mot Havørn minner mer om et tennis-sett enn en fotballkamp, men så lenge damene vant betyr det ingenting. Og for våre trofaste bortetilskuere fikk de ihvertfall valuta for turen.
Eigerdamene kom best i gang, men når ting stopper opp på motstanderens 16 meter og ikke alle er påskrudd kan det ikke bli mål. Derimot tok Havørn skikkelig vare på sine få sjanser og scoret på dem de fikk. Hele 4-1 måtte det stå på resultat-tavla før alle Eigerdamene våknet og forsto alvoret. Heldigvis var June Kvamsø påskrudd i hele kampen og hennes hattrick sørget for at vi kunne gå til pause med kun 1 måls differanse 4-3. Målene kom etter nydelig gjennomspill fra Iselin K Leidland, retur på et meget godt slått frispark av Elise L Tengs og etter samspill med Ragna Løyning.


Peptalken i pausen fikk alle damene til å brette opp armene og virkelig stå på for å bringe seieren og 3 poeng med seg hjem. Det var lenge en stillingskrig selv om Eiger styrte kampen. Vi måtte vente i over en halv omgang før Iselin klinket til fra 20 meter og satte ballen i mål.
Etter utligningsmålet fikk damene virkelig blod på tann og det ene angrepet etter det andre ble rullet frem. 4-5 kom etter en flott forsering langs høyre kant av Ragna og innlegget møtte Lise Hetland perfekt på og satte ballen kontant i mål. Samme spillere var involvert i 4-6, men denne gangen var det mye klabb og babb inne i 5 meteren før endelig Lise kunne trille ballen i mål og sluttresultatet var et faktum.


Eigerdamene har mistet flere sentrale spillere i høst på grunn av skolegang utenbys og utenlands, samt jobb i Nordsjøen. Et par langtidsskader har vi også fått.
For å få det hele til å gå rundt må vi nå låne fra j15. Og for noen spillere vi har fått låne!! De bidrar på alle plan - fotballmessige, innsatsvilje, treniningsiver og godt humør. Tusen takk jenter!! Gleder oss til fortsettelsen

 • Opprettet .
 • Treff: 313

Nytt målkalas fra damelaget

Kun to uker etter forrige møte skulle Eiger og Havørn spille den forskjøvne vårkampen. Forrige kamp endte med 6-4 seier til Eiger, etter å ha ligget under 4-1. Denne gangen var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende. Hjemmepublikummet fikk se Eigerdamene score det ene målet etter det andre. Noen mål mer minnerike enn andre. Det samme med spillet på banen - av og til rolig og flott samspill og av og til litt hyl og dryl.
Iselin Kristensen Leidland åpnet målshowet etter 9 minutt med et fint gjennomløp etter en stikkball fra Ragna Løyning. Kun 3 minutter senere var det målscoreren som kunne sende en nydelig ball til June Kvamsø på høyre kant. Hun fosser frem, skjærer inn og smeller av et meget godt skudd og 2-0 er et faktum.
I det 19 minutt er Ine Bilstad frampå med et godt skudd fra distanse, keeper klarer å avverge selve skuddet, men returen setter Iselin kontant i mål, 3-0.
Ikke lenge etter velger Ragna å gjøre alt selv. Hun vinner ballen midt på egen banehalvdel og springer og finter seg gjennom alt og alle og plasserer ballen fint på siden av keeper. Flott soloraid gir 4-0 og dette resultatet holder seg mirakuløst til pause. Vi noterte flere store sjanser og et par halvsjanser siste kvarteret. Men manglende marginer og god keeper avverger flere mål.
Kanskje den gode stemningen i pausen varte litt ekstra lenge før spillerne forsto at andre omgang var i gang igjen. De våknet liksom ikke før 10 minutt var spilt og i løpet av den tiden hadde Havørn redusert til 4-1. Heldigvis det eneste målet de skulle få også.
Eigerdamene overtok føringen med en gang alle var påskrudd og Ine Bilstad kom på scoringslista etter nydelig heading på corner fra Ragna.
Noen minutter senere fikk June sitt andre mål for dagen. Rett fra innbytterbenken, fram som spiss og starter perfekt på en stikkball fra Ragna og setter ballen kaldt og rolig i mål. 7-1 får comeback spilleren Frida Leidland sette i nettet. Hun får et godt gjennomspill av Ine og denne gangen er det ingen nøling. Skjærer inn fra siden og skyter i det lengste hjørnet.
Sluttresultatet 8-1 kommer på nok et godt slått corner fra Ragna og nok en gang er Ine på rett plass. Hun møter ballen på volley og pang i mål.
Havørn var som sagt ikke så mye frampå i denne kampen og de få sjansene de fikk ordnet det gode forsvaret og keeper mesterlig opp i.
Veldig kjekt med ny seier. Stå på videre jenter. Dere er en god humørfylt gjeng!

Kampfakta:
Eiger - Havørn 8-1 (4-0)
Målene: 1-0 (10) Iselin K. Leidland, 2-0 (12) June Kvamsø, 3-0 (20) Iselin K. Leidland, 4-0 (27) Ragna Løyning, 4-1 (50), 5-1 (55) Ine B. Bilstad, 6-1 (65) June Kvamsø, 7-1 (75) Frida Leidland, 8-1 (78) Ine B. Bilstad
Dommer: Lennart Waldemar, Heskestad IL - god
Eigers lag:
Nora Vinningland, Maria Skotte Wasmuth, Caroline Fuglestad Landbø, Elise Lindø Tengs, June Kvamsø, Iselin Kristensen Leidland, Lise Hetland, Ine Bjørkelund Bilstad, Elise Stokset Hansen, Ragna Løyning, Frida Leidland, Lidia Eyob Aregay, Kine Øverland
 
 • Opprettet .
 • Treff: 412

Endelig dameseier

Damelaget har dessverre ikke hatt samme suksess-starten som A-laget poengmessig. Tre tap på de første tre kampene var fasiten før tirsdagens hjemmekamp mot Havørn. Heldigvis har man sett lyset i tunnellen hele tiden, da resultatene alene ikke forteller hele sannheten. Spillemessig og sjansemessig har vi vært på høyden og vel så det i de tre foregående kamper. Men i fotball er og blir det målene som teller, så da nytter det lite å være best mellom 16 meterne og ikke innenfor. Dommerstanden nordover er heller ikke til å rope hurra for, så når oppsatt dommer sier at han ikke kan alle regler og godtar både tilbakespill og hands for han mener det ikke er lett i en pressa situasjon for damer, er det ikke lett…….Ei heller ved å ikke blåse straffe og annullere korrekte mål.


Første seriekamp var mot Sandnes Ulf, et lag Eiger har slitt mot de siste årene. Sifrene var hele 7-1 i favør Sandnes Ulf da dommeren blåste av kampen. Selv om sifrene var stygge ved kampslutt, var Eiger godt med i kampen etter å ha komt seg etter sjokkåpningen ved å ligge under 2-0 før fem spilte minutter. Eiger reduserte kjapt til 2-1 etter flott mål av Ine Bilstad og hadde flere gode muligheter til å putte inn utlikningsmålet. Men lufta gikk dessverre ut av flere Eigerspillere da Sandnes Ulf kontret etter en corner Eiger burde scoret på og økte til 3-1 sekunder før pause. Og når fjerde og femte scoring imot kom raskt på plass etter pausen, var det lite å gjøre for å reise kjerringa.


Andre seriekamp hjemme mot Riska/Hana var et ran. Eiger burde ledet både 2 og 3-0 før 5 minutters spill og økt den imaginære ledelsen utover i kampen. Sjanse på sjanse ble skuslet bort i ingenting. Og som tidligere nevnt må mål scores for å vinne kamper og når motstander scorer på noen lomper samt tellefeil, ja da går man dessverre av banen som tapere istedenfor vinnere.


Bortekampen mot Brodd irritererer enda. Først måtte man spille på verdens minste 11er bane mens hovedbanen sto ledig i tilfelle A-laget deres skulle ha trening. (Kom to stykker og skjøt på mål i en halvtime før de gikk hjem). Så lenge ut som vi nok en gang ikke skulle klare å få ballen. Eiger produserte målsjanse etter målsjanse uten å få den over den forbaska målstreken. Likevel....., rett før pause klarte Maria Wasmuth å krangle ballen i mål etter en corner og vi ledet 1-0. I andre omgang scoret vi både vi og motstander mange mål. De to neste målene stod Ine Bilstad for. Det ene gjorde hun helt selv, driblet seg forbi flere spillere og satter ballen flott til side for keeper. Det andre målet fikk hun servert på et sølvfat fra June Kvamsø. Egentlig scoret Eiger to mål til, men disse ble uforståelig annullert. Eiger ble også frarøvet et soleklar straffe i sluttminuttene når den flinke j15 spilleren June Kvamsø ble klippet ned bakfra når hun hadde sprunget forbi alt og alle og var alene med keeper… Alt dette hadde vært greit å svelge, hadde det ikke vært for at Brodd faktisk fikk godkjent både et offside og et handsmål i tillegg til sine to helt korrekte mål og vant kampen 4-3.
Ekstra surt var det når Brodd var samme motstander i 7er kampen neste dag og sa at de håpet Eiger vant denne kampen siden gårsdagens kamp ikke var rett…. (Og ja - Eigerdamene vant 7’er kampen)


Seieren i 11’er fotball kom altså hjemme i sesongens fjerde kamp. Men det så stygt ut til å begynne med. Eigerdamene var helt på bærtur de første 10-15 minutter før de klarte å få ballen ned på bakken, vinne duellene og begynte å løpe. Fra da av var det bare et lag på banen og Eiger gikk fortjent opp i både 1-0, 2-0 og 3-0 før gjestene fikk pynte på resultatet før kampslutt.
1-0 fikset toppscorer Ine Bilstad med et kjempegodt langskudd fra ca 25 meter. 2-0 ordnet June Kvamsø. June har scoret utrolig mange flotte mål i sin karriere som jentespiller. Tidenes yngste målscorer på damesiden vil nok likevel huske dette som det rareste målet hun noen gang har scoret. Alt skjedde nærmest i særdeles slow motion og keeper gjorde en rar manøver inne på streken. Uansett, mål er mål. 3-0 kom på retur fra et godt slått frispark fra Elise Stokset Hansen. Ingrid Rinden hadde virkelig bestemt seg for at den returen skal i mål samme hva og knallet til det hun hadde fra 7 meter.
Selv om spillergruppa har blitt mindre fra i fjor og sentrale spillere har måtte slutte grunnet jobb, skole og militæret, er Eiger sitt damelag en fin-fin spillergruppe. En god gjeng både på og utenfor banen. Flere j15 spillere hospiterer på damelaget, både på trening og i kamp. I tillegg til nevnte June, har både Iselin Kristensen Leidland og Inger Helene Åreskjold gjort gode kamper for damelaget så langt i årets sesong.
For at alle skal få en god kamparena og viktige spilleminutter spiller damelaget både 11’er og 7’er fotball i egne serieoppsett. En god blanding av erfarne og nye spillere gleder seg til fortsettelsen.
Onsdag er EIK motstander på Bakkebø. Som vanlig blir det spennende å se hva denne kampen bringer og hvilket lag motstanderen stiller med.

Stå på jenter og lykke til.

 • Opprettet .
 • Treff: 598

Eiger FK

 • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn