G13 med seier mot Klebe

Det knyttet seg en viss spenning til G13 sin kamp mot Klebe i Hålå mandag, om hvorvidt guttene ville reise seg etter tap i de to foregående kampene, men det tok ikke mange minuttene ut i kampen før guttene viste at de ikke hadde planer om å tape sin tredje på rad. Trenere og foreldre øynet håp om at dette skulle gå veien all den tid guttene gikk ut i et forrykende tempo og viljen til å trø til i duellene og vinne ball var fremtredene. Hele første omgangen foregikk stort sett på motstanderen sin banehalvdel men dog uten at det førte til de helt store sjansene. Klebe var  gode til å forsvare seg og var flinke til å bryte den siste gjennombruddspasningen som midtbanen så ofte prøvde på etter gode løp og initiativ fra både vinger og spiss. Heller ikke på en av de mange cornerne som vi hadde i første omgang skulle det bli noe ut av. Scoring burde det imidlertid blitt da en for dagen meget opplagt Markus Skaara Hultmann kom seg ned til dødlinja og fikk lagt inn til Marius Sæstad som kom i noe stor fart og dessverre satte ballen over mål, men uansett et kjempeangrep som hadde fortjent en bedre skjebne..

For øvrig bar omgangen  noe preg av en enorm innsats og høyt tempo som kanskje ikke helt sto i stil til ferdighetene og det må sies at til tider hadde det vært lurt å roe det hele litt ned, som de gangen vi fikk vendt spillet enten via forsvaret eller midtbanen og vingene trakk ut bredt og ville ha ball, da fungerte det mye bedre. Det ble altså ikke noen scoringer i første omgang og til pause sto det 0-0 men med Eiger som det førende laget.

2 omgang ble ikke noe mindre fartsfylt og vi skulle da også få scoringene som vi savnet i første omgang der Markus Skaara Hultmann var i skikkelig scoringshumør og scoret ekte hattrick.1-0 målet kom etter at Markus vant ballen ute på høyre siden, sprang fra alt og alle å satte ballen til side for keeper. 2-0 målet var enda finere der Fabian S. Fluge sendte en fin pasning til Markus som driblet av 2-3 Klebespillere og satte ballen kontant i nettet. Så skjer det som har skjedd for ofte denne sesongen at vi er for passive i en duell og en Klebespiller setter enkelt inn reduseringen til 2-1. Etter reduseringen får Klebe blod på tann, tar over banespillet og skaper noen farligheter foran Eigermålet. 2-3 bekymrede fedre på sidelinjen mumler noe om at nå må det tas noen grep og er tydelig bekymret for hvordan dette skal ende - spenningen var til å ta å føle på og galgenhumor satt løst i en periode. Trener Gløpstad tar etter hvert de nødvendige grep og Eigerguttene tar igjen over banespillet og på et av mange gode angrep i 2 omgang setter Markus inn sitt tredje for dagen og roer nervene til et par frustrerte fedre*:) glad Da Sindre Håland setter inn 4-1 etter å ha komt alene med keeper var det ingen tvil om at poengene skulle bli igjen i Hålå.

En fin gjennomført kamp der innsatsen var på topp hos alle uten at vi spillemessig var på høyde med det vi vet guttene er gode for. Ekstra ros til Markus som var veldig god i dag og med tre flotte scoringer har du all grunn til å være fornøyd Markus :-)

" aldri gje opp"

JAH