Tap for G13 mot Orstad og Vigrestad

Undertegnede fikk ikke sett kampen mot Orstad i disse jakt og fisketider, men tilbakemeldingene var at Orstad vant fortjent 4-1 (Sindre Håland scoret for Eiger) og at Eigerguttene aldri kom opp mot sitt beste spillemessig.
At jærbuene var et godt lag visste vi da det ble tap i vårkampen med 8-6, men guttene var innstilt på å gjøre sitt beste. Det er også verdt å nevne at Orstad stod som vinner av årets Kattegat Cup i Danmark i sommer, så her hadde vi med et lag i medgang å gjøre. Guttene skal ha for at de prøvde , men det var Orstad som ville mest i denne kampen og da halvparten av våre gutter er et år yngre så skulle det vise seg at de ble litt for "pinglete" i avgjørende dueller mot sine et år eldre motstandere. Det sies at flere av målene imot kunne vært unngått med litt mer trøkk og vilje til å vinne ball i forkant. Så meldingen er klar gutter "dere må trå mer til i duellene"

Mot Vigrestad derimot spilte Eigerguttene en meget god førsteomgang og sjelden har vi sett så godt pasningsspill og gode relasjoner guttene imellom. Det er veldig kjekt å se når guttene lykkes med pasningspillet som vi vet de kan være så gode på. Hadde bare timing på løp vært bedre - spesielt på flankespillerne, så hadde det blitt med mer en bare den ene scoringen til Simen Omdal i første omgang. Det manglet allikevel ikke på sjanser og spesielt Sindre Håland sin avslutning i stolpen etter glimrende kombinasjoner i forkant, hadde fortjent en bedre skjebne. Vigrestads utligning rett før pause var fortjent nok det og 1-1 til pause ga nok et riktig bilde av kampen ut fra sjansene, selv om Eigerguttene hadde et spillemessig overtak.

Om første omgang var god sett med Eigerøyne ble andre omgang det stikk motsatte. Vigrestad vant det meste av dueller og ville veldig mye mer i denne omgangen. Jærbuene scoret 3 ganger i andre omgang og vant følgelig kampen 4-1. Den svake 2 omgangen hadde helt klar sammenheng med at Simen Omdal måtte ut med skade og da to av de "faste" som holder alderen for G13 ikke var med av ulike årsaker, så ble det i tøffeste laget for de som var igjen på banen. Guttene skal likevel ha ros for at de prøvde men det ville seg bare ikke slik som i første omgang der forskjellen nok en gang var duellspillet og viljen til å vinne ball. Etter en fattig poengfangst i disse to kampene, satser vi på en god avsluttning på sesongen i de to siste kampene.

"aldri gje opp"

JAH