God innsats og seier for G13

Gutter 13 slo tilbake etter tap i sist kamp og vant onsdag 3-1 mot et godt Vigrestadlag som ga Eigerguttene kamp helt til dommeren blåste av for full tid.
Allerede under oppvarmingen så man at guttene hadde rett fokus og konsentrasjon, så den gode praten i garderoben før kampen skulle vise seg å ha god effekt. All taktikk ble lagt til side og  trener Gløpstad fokuserte heller på at guttene måtte være påskrudd fra start, vinne dueller og få i gang pasningsspillet som man vet de er gode på.
Da kampen ble blåst i gang var det tydelig at Eigerguttene var på hogget; de la press på motstanderlaget og hadde flere fine forsøk fremover - men uten å komme til de helt store sjansene.
Nytt av året er offsideregelen som ikke alltid er like enkel å forholde seg til og det ble naturlig nok noen fine angrep som ble avblåst for offside der timing på løp og pasning ikke alltid stemte overens.
Etter halvspilt førsteomgang stemte derimot det meste. Simen Omdal kombinerte fint med Markus S Hultmann, for så å sende i vei et skudd helt nede ved stolpen - utagbart fra keeper og 1-0 til Eiger - så fortjent så fortjent. 5 minutter etterpå fikk Sindre Håland en fin gjennombruddspassning og stormet mot mål, så opp og spilte på tvers til Ørjan Tingbø som skjøt, men dessverre i stolpen. Uansett et kjempeflott angrep som man ser kommer oftere og oftere, kjempebra!
Etter flere gode forsøk skulle det bli et frispark som førte til det neste målet; og for et frispark dere.... Fra 20 meter skjøt Simen Omdal knallhardt rett i vinkelen til stor jubel fra sidelinjen og 2-0. Et fantastisk frispark med en herlig dupp som keeper ikke hadde nubbesjans på, flott Simen! Vigrestad på sin side hadde ikke kommet til noen store sjanser i første omgang, noe som skyldtes en hardtarbeidende midtbane og et godt forsvarspill. Guttene gikk til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

2 omgang ble mer spennende enn Eiger hadde håpet på da Vigrestad kom mer med utover omgangen og fikk en forsåvidt fortjent redusering  med 15 minutt igjen av kampen. Reduseringen var likevel  unødvendig og burde vært forhindret da Eigerguttene var alt for passive i presset av ballfører som fikk gå alt for lenge med ball uten at noen grep inn. Vigrestad presset nå på for å få en scoring til, men istedenfor var det Simen Omdal  som scoret sitt tredje for dagen og roet pulsen til foreldre og lagledere på sidelinjen.
En godt gjennomført kamp der innsatsen var tilbake slik vi kjenner den og da er Eiger vanskelige å slå. Veldig bra gutter.

Aldri gje opp!

JAH