Strålende akademistart i ny hall!

Lørdag gikk årets første akademi av stabelen i Norrøn-hallen i Hålå. Mens det var tidvis svært surt vær ute, kunne deltakerne på akademiet - spillere fra både Eiger, EIK og Helleland kose seg inne og med svært gode forhold.
Spillerutvikler Jone Mathiesen har forberedt et opplegg der det blir akademi lørdager i partallsuker fremover. Akademiet er åpent for alle, uansett klubbtilhørighet - som er motiverte og har lyst og er i alderen 11-16 år.
Under økta lørdag var det Mathiesen selv, assistert av a-lagsspilerne Thomas Hallan Christensen og Simen Omdal, som hadde ansvaret. Spillerne ble selvsagt delt opp etter alder og nivå og det var en strålende fornøyd spillerutvikler Jone Mathiesen som dro fra Hålå etter endt økt lørdag. "Kjempegøy med bare motiverte og lydhøre spillerne", var hans umiddelbare dom. Han mener dette tiltaket, kombinert med at man faktisk kan trene hver dag om ønskelig, gir gode rammebetingelser for å bli så god man vil. Mathiesen mener selvsagt også at den nye fotballhallen er et funn for alle som ønsker og trene og tror det er med på å gjøre akademiet enda mer attraktivt.

Jone Mathiesen er fotballfaglig ansvarlig, men sier han ikke skal lede alle øktene selv. "Vi henter inn kompetanse både internt og eksternt og lover både flere a-lagsspillere, dametrener Helge Immerstein og trenere fra samarbeidsklubb Bryne utover vinteren og våren", sier han.
Mathiesen fikk med seg at det var en del foreldre-tilskuere i Norrøn-hallen lørdag og håper også det vil la seg gjøre å ha kiosken åpen under øktene. "Og så er det jo et glimrende tilbud til de som venter på at ungenes økt skal bli ferdig, nemlig å trene selv i hallens treningsrom med panoramautsikt over  aktiviteten nede på gresset".

Har DU lyst å prøve deg på akademiet er det bare å møte frem neste gang - følg med i kalenderen her på eigerfk.no for tidspunkt!

Akademi februar 2020 2

Utsikt fra treningsrom

Utsikt fra treningsrommet

Ny samling for Marion

Marion Zakariassen er uttatt til kretssamling i Randaberg arena søndag. Sammen med 22 andre spillere fra hele fylket skal gjengen ha samling under ledelse av kretslagstrener Kjetil Løland og lagleder Hilde Østerhus.

Hele uttaket kan du se her

Vi gratulerer med nok et uttak for Marion og ønsker lykke til!

Teamet rundt juniorlaget på det nærmeste klar!

Trenerteamet til neste års juniorlag ble på det nærmeste klar før jul. Riktignok jobber sportslig utvalg med å få med en kapasitet til, men Jan Noralf Myklebust blir hovedtrener med Marius Karlsen som assistent. Jan Noralf er en av våre mest rutinerte trenere og har trent en rekke lag i Eiger i årenes løp. I 2004 var han a-lags trener og både før og etter den tid har han ledet lag i Eigers ungdomsavdeling. Marius Karlsen skulle ha fortsatt den strålende utviklingen vi så på banen for a-laget før sommeren i år. Men en alvorlig skade han pådro seg i Norway Cup gjør at vi nok ikke ser ham skikkelig  i aksjon igjen på denne siden av sommeren. Da er juniorlaget en fin arena for unge Karlsen til å spre videre noe av den lærdommen han har ervervet seg og han blir en fin tilvekst i trenerteamet.

Juniorlaget starter sesongen med spillermøte den 6.januar og blir et viktig lag som også den nyansatte spillerutvikleren Jone Mathiesen vil holde et ekstra øye med.

Juniorlaget med oppstart søndag!

Eigers juniorlag anno 2020 starter opp treningene førstkommende søndag kl.1900 (12.januar). Søndagens økt vil foregå i den nye Norrøn-hallen.

Gamle og nye spillere er alle velkomne!

Mathiesen med videre - i ny rolle

Jone Mathiesen var ikke tapt for Eiger selv om han valgte å tre til side fra rollen som hovedtrener for klubbens a-lag. I sesongen 2020 blir han å se i en ny rolle som spillerutvikler og koordinator med ansvar for spillere av begge kjønn i alderen 14-20. Å bidra til at klubbens fremtidige a-lagsspillere får god oppfølging og en utfordrende og utviklende trenings- og kamphverdag, er noe Mathiesen brenner for. Som a-lagstrener har han også vist unge spillere stor tillit i begge sesongene han har ledet Eigers flaggskip. Han har hatt en liknende rolle i Sokndal i flere år og nå vil klubbens unge og fremadstormende spillere altså også få glede av sokndølens erfaring og tilegnet kunnskap gjennom et langt fotballiv. I samråd med lagstrenere vil Jone Mathiesen også ha ansvar for enkelte økter med enkeltspillere og/eller lag der spillerne har sin treningshverdag.

Jone Mathiesen starter opp så snart 2019 er blitt til 2020 og det er heller ikke utenkelig at man får se ham i fotballdrakt som spiller på Eiger 3

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand