Søker om godkjenning av navnet "Hålå"

Eiger har søkt kommunen om å få godkjent Hålå som navn på området klubben eier i dag. Det er æresmedlem Pete Seglem som har forfattet søknaden på vegne av klubben. I søknaden heter det blant annet; "søker herved på vegne av Eiger FK offisiell godkjenning av stedsnavnet «HÅLÅ», med andre ord for å få det bokstavelig talt på kartet." I flere andre navnesaker har kommunen gjerne blitt overstyrt med en skrivemåte som ikke gjenspeiler verken lokal daglig uttale eller skrivemåte. I søknaden presiseres det derfor at navnet Hålå selvsagt skal fremstå nøyaktig slik det er/ staves. "Om en eller annen språk/ rettskrivingstype skulle forsøke å stave det på en annen måte, trekkes søknaden omgående."

Pete 2018

Pete har forfattet søknaden på vegne av Eiger.

Hålå 2018

Dette området har hatt navnet Hålå i snart 40 år. Nå ønsker Eiger at navnet skal formaliseres.

Navnet Hålå har vært i bruk i snart 40 år. Om hvordan navnet oppstod sakser vi fra Eigerboka;

Odd Arild (Ellingsen) forteller her hvordan navnet Hålå oppsto:
Vi skulle arrangere den aller første dansen i Hålå, som inntil da ikke hadde noe navn. Eigerhuset var ikke ferdig, det hele var en byggeplass med en nybygd scene. Jeg satt i sofaen hos Einar Østebrød, vi skulle gjøre klar annonsene, som skulle leveres dagen etterpå. Hvordan skulle vi lokke folk til denne byggeplassen?
Ifølge Einar skjedde da følgende: Odd Arild hoppet plutselig opp av sofaen og sa HÅLÅ! Me kalle det Hålå!
Og selv om vi begge fryktet kjeft for at vi hadde tatt oss tilrette, så klargjorde vi annonser med kart og veibeskrivelse, fikk det inn i DT, i Agder, RA, Jærbladet og Aftenbladet. Og byggeplassen ble svært godt besøkt den påfølgende lørdagskvelden.
Siden var det liksom ikke noen vei tilbake. Folk hadde begynt å si Hålå.
Den satt!

Odd Arild Ellingsen

Odd Arild Ellingsen fant på navnet "Hålå"

Det er nok lite tvil om at det var noenlunde slik navnet ble til. Odd Arilds hukommelse spilte ham nok likevel et puss da han skulle beskrive den aller første dansen som fant sted fredag 28. mai 1982. Faktum er nemlig at det var kun 400 besøkende den aller første gangen. Stor konkurranse om publikums oppmerksomhet samt det faktum at man ikke fikk holde på lenger enn til kl.2300, ble forklart som årsak. Senere den sommeren ble det arrangerert flere danser i Hålå - på lørdager. Da var det godt besøk på distriktets nye danseplass!

Dalane Tidende 26 mai 1982

Annonse i Dalane Tidende 26.mai 1982 - første gang navnet ble brukt utad!

Eigers søknad skal etter alt og dømme behandles i formannskapet og kanskje vil man kunne zoome inn på "Hålå" i Google maps før jul!