Arbeidet er i gang!

Tidlig i morges rullet det inn to gravemaskiner av beste merke fra B&G i nordenden av Eigerhuset. I løpet av dagen ble store mengder stein, pukk og mold flyttet på av B&Gs dyktige førere som tar sikte på å "dra ned" en god del av massene før lastebiler kommer for å kjøre det bort. Tempoet på framdriften avhenger etter hvert blant annet så vel grunnforholdene som av hvor store dynamittsalver som kan sprenges om gangen. Hensynet til både Eigerhuset, husene i Leidlandshagen og banene tilsier at salvene må være "tilpasset".

Kjell Garpestad jr. tok første spadestikk

Det mer formelle "første spadestikk" var det Eigers tidligere styreleder Kjell Garpestad jr. som foretok. Med rutinert hånd manøvrerte den tidligere gravemaskinføreren grabben. Garpestad er en sentral brikke i det videre arbeidet med hallen som jo som kjent har fått navnet Norrøn-hallen. Sentral er også æresmedlem Pete Seglem som også var tilstede på begivenheten i Hålå mandag. Det er i disse dager 40 år siden Seglem nærmest ble headhuntet til klubben av "Eigers far" Edmund Leidland. Oppgaven han fikk tildelt var å sørge for at Eiger fikk et sted å holde til. Pete Seglem trodde han var ferdig med prosjekter i Eiger regi da tribunen ved Bøgh Hafsø-banen var ferdig på siste halvdel av 90-tallet. Han lot seg imidlertid overtale til å være med å bidra igjen, noe daglig leder Thor Jostein Dyrnes er glad for. "Det er både inspirerende og lærerikt å jobbe med Pete", sier Eigers daglige leder.

I følge Thor Jostein Dyrnes håper man å ha klar hallen til neste høst på denne tiden.

At arbeidet med Norrøn-hallen endelig er i gang ble også markert da alle lagene inntok Hålå mandag ettermiddag. Gratis pølser ble utdelt til alle som ville ha og Marit Andreassen i kiosken anslo at rundt 200 pølser ble fortært.

200 pølser ble delt ut fra kiosken.