EN KLUBB FOR ALLE er svært viktig!

Årsmøtet i Eiger valgte den 22 februar Tore Tollefsen som ny styreleder etter at Kjell Garpestad ba om avløsning etter fire år i sjefsstolen. Tore har en bred bakgrunn i ulike verv i Eiger og fikk i fjor en velfortjent sølvnål etter over 20 års aktiv tjeneste i klubben. Som spiller ble det totalt 157 kamper og 16 mål i en a-lagskarriere som startet i 1996 og endte i 2005. Han har de siste årene vært leder i barneavdelingen, vært medlem i S.U (sportslig utvalg) og vært trener for et yngre jentelag.

Da Eiger fylte 50 år i 2011 ble tidenes beste Eigerlag (1996-årgangen) samlet til kamp mot det daværende a-laget. Tore Tollefsen (nr.3 bak fra venstre) hadde en sentral rolle på det laget. (Keeper Terje Aasen spilte for Eiger tidligere på 90-tallet, men erstattet Rune Hjelm i denne kampen)

Hva kan vi forvente av deg som klubbens nye styreleder, vil folk merke en forskjell?
Først må det sies at jeg aldri har hatt store ambisjoner om verken å sitte i klubbens styre eller å virke som klubbens styreformann. Som tidligere aktiv i flere ulike idretter har jeg i mange år nytt godt av andre personers dugnadsinnsats, og da i særdeleshet egne foreldre som alltid har stilt opp 100% på alt jeg og broder Henning har forestatt oss innen idrettsverdenen. Jeg er veldig klar over at uten den fantastiske norske dugnadsånden så stopper idretts-Norge opp, inkludert Eiger FK. Derfor ser jeg det som viktig å gi noe tilbake fra når jeg selv var aktiv og andre jobbet frivillig for at jeg som aktiv kunne utfolde meg sammen med mine kamerater i Hålå. Som person er jeg også opptatt av at betingelsene for å prestere skal være så gode som overhodet mulig. Man møter ikke opp på en fotballtrening eller kamp med eksempelvis fotballer med lite luft i, uten markeringsvester eller i dongeribukse for den saks skyld. Man møter opp godt forberedt og entusiastisk i forhold til det men holder på med.
Heldigvis er det slik at å ta turen opp i Hålå GIR meg mer enn det KOSTER. Det gir overskudd å se små jenter og gutter kose seg på trening. Og jeg vet hvilke fine opplevelser de etterhvert får hvis de velger å holde på med fotballen. Har selv veldig mange gode minner fra garderoben, treningene, kampene, turneringer og i sosialt lag utenfor banen. Jeg tror nok ikke medlemmene vil merke noen særlig forskjell i det daglige i Hålå. Den som kanskje vil merke størst forskjell er vår daglige leder TJD da han ikke lenger har styreleder innom kontoret på dagtid. Videre håper jeg folk føler tillit til meg som person og kommer til meg med både ris og ros, at terskelen for å gjøre nettopp det er så lav som overhodet mulig.

Du er valgt til leder av en fotballklubb. Selv om det er et stort lerret å bleke er jo fotball noe "alle" mener de har greie på. Hva brenner du mest for innen fotballen? Er det eksempelvis bygg/anlegg, spillerutvikling, breddesatsing, trivsel/trygghet, elitesatsning eller organisasjonsutvikling?
EN KLUBB FOR ALLE er svært viktig for meg. Det betyr ikke at vi ikke skal satse på de ivrigste og de som har komt lengst, men ALLE må få et tilfredstillende tilbud slik at de blir værende i Hålå lengst mulig, helst som trener eller frivillig etter endt seniorkarriere på klubbens dame- eller herre-lag. Med Andre Olsen og hans FFO/tilbud utover lagenes egne treninger så ligger det virkelig tilrette for de som VIL bli gode. Det er jo Silje Skåra Helgesen et meget godt eksempel på.
IDRETTSGLEDE! Fotballmessig kan ingenting måle seg med det å gå opp i Hålå en onsdag ettermiddag å se de yngste spille kamp. Den idrettsgleden man ser der er så ekte den kan få blitt, og det er flott å få lov å være en del av. Det samme gjelder klubbens HC-lag. Der snakker vi også ekte idrettglede. For en herlig gjeng!
Videre ta vare på og nå videreutvikle det flotte anlegget som ligger i Hålå gjennom en flott, ny fotballhall som blir svært interessant og spennende å få være med på.

Du overtar som leder av et styre der kun to av medlemmene blir med videre fra det forrige styret. Hvor viktig tror du det er med kontinuitet?
Kontinuitet er viktig, men ikke for enhver pris. Nå ble det slik ved dette valget, og jeg er veldig godt fornøyd med styret sammensetning anno 2018. Eventuell mangel på kontinuitet tror jeg ikke blir noe problem. Flere av de nye styremedlemmene kjenner klubben svært godt, og vi vil hele tiden kunne spille på de erfarne medlemmene gjennom Jens (Skåra) og Hilde (Leidland). I tillegg har vi en meget entusiastisk og velfungerende  daglig leder i Thor Jostein Dyrnes som jeg ser frem til å samarbeide og lære mye av fremover.

Eigers nyvalgte styre.
Fra venstre: Aud Iren Tollefsen, Jan-Tore Hovland, Jens Skåra (nestleder), Tore Tollefsen (leder), John Arne Håland (vara), Hilde L. Løyning, Jørgen Larshus og Harald Leidland
Ikke tilstede da bildet ble tatt: Ashild H. Tollefsen (vara)

Hvordan ser du på styresammensetningen i Eiger nå – er det kompetanse til å dekke de fleste felt?
Ja det tror jeg vi har. Økonomi har Harald Leidland stålkontroll på sammen med daglig leder og Sissel Surdal Holand som er klubbens nøkkelperson hos Azets. Daglig drift ja, sponsor ja, arrangementer ja, anlegg ja, ny-rekruttering ja.... Synes det ser bra ut!

Har du fått noen tips av noen av de tidligere styrelederne i Eiger?
Nei, ikke i Eiger, men pratet litt med tidligere styreleder i en mindre naboklubb litt nordvest for oss. Han hadde ett par gode råd å ta med seg på veien.

Du skal samarbeide tett med daglig leder Thor Jostein Dyrnes. Hvordan ser du på det?
Kjekt, utfordrende og lærerikt. En person som gir utrolig mye, men som også krever av de rundt seg. Det kan jeg like.

Hva slags ambisjoner har du som klubbens nye styreleder?
At Eiger FK skal fremstå som en seriøs, veldrevet klubb som har plass til ALLE. Når folk tar turen opp i Hålå, det være seg så vel egne medlemmer som motstandere og publikum - så håper jeg alle føler seg vel i Hålå. At det er et hyggelig sted å være, at det forbindes med noe positivt for alle involverte!