Tilbakeblikk til 1976

Eiger har både drevet med og stått som arrangør av mye rart siden klubben ble stiftet i 1961. Denne gang skal vi tilbake til 1976 - året klubben fikk sitt tredje æresmedlem. Akkurat det kommer vi tilbake til. Men dette året skulle Eiger arrangere skøyteløp i "Sandtjødne" i Vannbassengan. Eigers styreleder Kjell Garpestad har utenom fotball også alltid behersket både ski og skøyter med bravur. "Unge Garpen" - den gang 8 år, var en av deltakerne - det samme var hans brødre Olav og Sverre.

Utklipp fra Stavanger Aftenblad i februar 1976

1976 var også året Eigers mangeårige dommer, trener og altmuligmann Ingvar Ellertsen ble autorisert som dommer. Ellertsen fikk klubbens sølvnål i 1984 etter å ha bidratt på de fleste hold siden 60-tallet.

Utklippet til høyre fra Rogalands Avis i november 1976

Eiger deltok de fleste år Nordsjøcupen ble avholdt på jæren. Turneringen som var inspirasjonen til Lyngdal Cup som startet i 1981, var en stor greie de første årene og avisene dekket det hele med både resultater og reportasjer. Svein Sæstad som senere skulle spille en rekke a-kamper for Eiger var en av dem Rogalands Avis trakk frem i en større sak i juni 1976.

Utklipp fra Rogalands Avis juni 1976

Arnstein Løvbrekke var en ung og lovende spiller i 1976. Han var Eigers eneste spiller som ble innkalt til kretssamling i hans årskull dette året. Senere tok han også teknikkmerket i gull. Arnstein bidro etter hvert også på trenersiden i klubben.
Blant spillerne Arnstein var på samling med drar vi kjensel på bl.a. Vikings Cato Andersen, den senere Bryne-angriperen Paul Folkvord og Vidar og Vikings Jan Fjetland

Utklippet til venstre er fra Rogalands Avis i juni 1976

Eigers vintercup var populær på 70-tallet og mange framtidige, daværende og forhenværende "storspillere" fra hele byen deltok. Turneringen som Terje Urdal var primus motor for samlet godt over 100 spillere i 1976.

Utklipp fra Stavanger Aftenblad i november 1976

Andre hendelser i 1976:

Ole Jakob Skadberg blir første Eigerspiller som passerer 200 A-kamper, og Thorbjørn Brandsberg følger etter senere dette året
Johannes Urdal tildeles Eiger’s gullnål og blir æresmedlem i klubben
Bjørn Bårdsen ordfører i Eigersund fram til utgangen av 1983.
Vernepliktsalderen i Norge senkes fra 20 til 19 år.
Programposten Norge Rundt blir vist for første gang på NRK