Tor Nygaard er død

Eigers tidligere a-lagstrener og altmuligmann, Tor Nygaard er død.
Tor (til høyre på bildet over) kom til Egersund i 1962 etter å ha jobbet som idrettsoffiser i forsvaret i 10 år. Her i byen ble han ansatt på Egersund Gymnas og det var Johannes Egge som fikk ham med i Eiger.

Tor Nygaard var svært delaktig i Eigers utvikling og vekst på 60 tallet og var involvert både som dommer, innen håndballen og etter hvert som trener på a-laget.
I håndballen ble han den første formannen i håndballavdelingen i 1965. Sammen med Anne Lise Mong, Else Westergaard, Ingebjørg Svanes, Torild Seglem og Lisebeth Terland utgjorde han Eigers første håndballstyre.

Tor Nygaard ble også svært involvert i fotballsammenheng og han var Eigers a-lagstrener i årene 1965 og 1966. Han førte laget til nest siste plass i 5 divisjon i 65, men avsluttet som trener året etterpå med en fin 3 plass i samme divisjon - bare 3 poeng bak topplaget Saif.

Tor Nygaard i 1965

Veksten i antall medlemmer som i 1965 gjorde Eiger til kommunens nest største idrettsforening, bare slått av turnforeningen, hadde Tor Nygaard sin del av æren for.
I 1967 begynte han imidlertid i jobb på Bryne Gymnas og dermed mistet også Eiger en stor ressursperson.

I november 2010 var Tor Nygaard tilbake i Eiger for å mimre litt tilbake til 60 årene - invitert av bokkomiteen som holdt på med Eigers jubileumsbok. Ved hans side satt paradoksalt nok Johannes Egge, Eigers æresmedlem som var den som hentet ham til klubben.

Fra møte med bokkomiteen i 2010. Fra venstre Johannes Egge, Tor Nygaard, Per Hovland og Karl Håkon Svanes.

Vi lyser fred over Tor Nygaards minne og takker for en fremragende innsats for Eiger.