Verker etter å komme i gang!

Eiger har fått overta et flunkende nytt kunstgrasdekke fra Tonstad / Sirdal kommunes forsikringsselskap. Eigers daglige leder Thor Jostein Dyrnes har et håp om at dekket skal være på plass før høstkampene tar til i august.

Dekket ble vraket etter flommen i desember og etter god dialog med forsikringsselskap, Sirdal kommune og takstmann Eivind Løyning, ser det nå ut som at dette dekket kan erstatte grasbanen i Hålå.Som vanlig i Eiger-sammenheng må det påregnes en del dugnadsarbeid og selvsagt kostnader forbundet med klargjøring av banen før det nye dekket kan legges.I tillegg er Dyrnes spent på om kommunen er villige til å bidra til at prosjektet skal kunne realiseres.

Det nåværende grasdekket er i utmerket stand, men som med alle grasbaner så er brukstiden grunnet klimatiske forhold svært begrenset, spesielt i forhold til ressursbruk for å holde dekket i noenlunde bra tilstand. Av en eller annen grunn er også de kommunale tilskuddene til kunstgressbaner vesentlig høyere enn til grasbaner.

Thor Jostein Dyrnes håper at med ytterligere en kunstgressbane på plass vil Eiger også bedre kunne ta vare på den forventede økte tilstrømmingen av medlemmer som ønsker å spille fotball, på en god måte. I kampsesongen – spesielt tidlig på våren og sent på høsten når grasbanen er stengt, kan det være utfordrende å finne plass til alle når treninger og kamper går parallelt.

Da grasbanen ble anlagt i 1992 ble den laget på en annen måte enn baner tradisjonelt ble anlagt på den tiden. Det var den første banen som ble anlagt på en sandblanding utviklet av “Norsk sand” og “Aker Singel og Grus”. Oppmerksomheten rundt nyvinningen var stor og det var delegasjoner fra mange klubber på befaring for å se det ferdige resultatet. Fra Eigers side var det Pete Seglem og Sveinung Myklebust som trakk i trådene og med nesten 25 års erfaring med dekket, må en kunne si at de traff blink. Pete Seglem er allerede blitt kontaktet for å få innspill på hvor mye av toppdekket som må fjernes og Thor Jostein Dyrnes håper også at Sveinung Myklebust vil bidra med sin store kompetanse også denne gang.

Sveinung og Pete før såing av gress i 1992. (foto Dalane Tidende)