Slutt for asylmottaket

Som de fleste av dere sikkert har fått med seg gjennom mediaomtale, flytter de siste beboerne ut av akuttmottaket på Eigerøy, fredag 23.april. Med det opphører også Eiger FK sitt aktivitetstilbud til asylsøkerne.

Siden november 2015 har Eiger FK stilt sine fasiliteter til disposijon for beboerne som har vært i mottaket. To ganger pr uke har beboere, uten kostnader for Aker Solution, fått spille fotball på klubben sine kunstgressbaner i Hålå. I starten var de så mange som benyttet seg av tilbudet at begge banene var i bruk!

Før jul var vi en gjeng frivillig som var med og hjalp til de dagene det var trening. Etter jul har det vært få frivillige som har bidratt, noe som har ført til at Eiger FK har tatt et ekstra tak i forhold til den praktiske gjennomføringen av opplegget - slik at det kunne fortsette.

For mange av beboerne har disse treningene vært ukas høydepunkt. For mange av beboerne har tilbudet gjort en forskjell. På vegne av disse som har hatt glede av opplegget, takker jeg Eiger FK for den velvilje og medmenneskelighet som klubben har vist ovenfor en gruppe mennesker som har levd, og fortsatt lever, i stor uvisshet. Det lille "pusterommet" dette tilbudet har vært for disse enkeltmenneskene, kan vi bare tenke oss betydningen av...

De som særlig skal takkes, er Eiger sin styreleder som raskt kom på banen og uttrykket at "dette får vi til". Også daglig leder i Eiger har gjort en betydelig innsats for at opplegget har bestått helt frem til de siste beboerne nå reiser.

Til slutt; en takk til alle som på en eller annen måte har bidratt med frivillig innsats - det være seg gjennom Eiger FK eller gjennom andre frivillige organisasjoner.

Heia Eiger!

Svein Andreassen