Stein Vasbø er død.

Stein Vasbø er død – bare 67 år gammel. Han trente Eigers a-lag både i 1982 og 83, samt i 1999 og 2000. Han står også oppført med 1 a-kamp for Eiger.

I 1982 ledet han Eiger til en 6 plass på tabellen i det som i ettertid ble karakterisert som en grei mellomsesong. Året etterpå gikk det enda bedre ettersom det ble opprykk til 4 divisjon (tilsvarer 3 div. i 2016) I seriefinalen mot Staal ble det riktignok tap 1-3 og jørpelendingene fikk spille om KM. Men Eigers 2 plass gav også opprykk. Stein Vasbø takket for seg etter sesongslutt, men ble berømmet for å ha tilført Eiger svært mye positivt – både på og utenfor banen. Æresmedlem Johannes Egge karakteriserte 83 årgangen som den beste i historien på det tidspunktet.
Stein returnerte til Eiger på høsten i 1985 og i 1986 ledet han juniorlaget til opprykk i 1 divisjon (Elitedivisjonen i 2016) sammen med Toralf Torgersen og Jan Noralf Myklebust. Her fikk Stein Vasbø full uttelling for sine kunnskaper om detaljene som kunne løfte spillerne enda et hakk. Mange av spillerne på dette juniorlaget fikk etter hvert mange a-kamper for Eiger.

Stein forble en ressursperson for klubben i perioder før han igjen tok over a-laget i 1999 etter nedrykket fra 2 divisjon. På tross av stor utskifting av spillere i forhold til årene i 2 divisjon og en svært ung stall, var Eiger med i opprykkskampen til sent utpå høsten. Til slutt endte laget på 4 plass. Ungt var laget også i 2000 og en 6 plass på tabellen ved sesongslutt var i tråd med forventningene. Og fremfor alt ble Stein Vasbøs rykte som en dyktig trener med gode menneskelige egenskaper verdsatt også av en ny generasjon Eigerspillere.
Selv om Stein overlot a-lagsansvaret til Kjell Garpestad jr i 2001, var han med videre – nå som leder for Eigers spillerutvikling.

Utover på 2000-tallet var det først og fremst som tilskuer man så Stein Vasbø. Lokalfotball og egne barn og barnebarn på fotballbanen ble fulgt med interesse.
Førstkommende torsdag skulle Stein Vasbø etter planen til Sandnes for å se sin sønn Steffens Lura møte Eiger i serieåpningen. Slik skulle det altså ikke gå…

Vi lyser fred over Stein Vasbøs minne og Eiger takker for mange gode opplevelser!