Eiger uteblir!

Det blir ingen offisiell Eiger-representasjon på dialogmøtet kommunen har invitert til torsdag. Eiger har i dag informert ordføreren om beslutningen men i følge Dalane-Tidende blir møtet avholdt som planlagt uansett.
Eigers daglige leder Thor Jostein Dyrnes var i møte med ordfører Odd Stangeland for et par uker siden der han nevnte et ønske om å avholde dette møtet. Dyrnes meddelte da ordføreren at han ikke trodde det ville komme noe godt ut av et slikt møte - i den "settingen".
Eigers begrunnelse for å ikke stille på møtet er som følger:

EIGER ØNSKER DIREKTE DIALOG MED ORDFØRER OG RÅDMANN I HÅLÅ.

Eiger FK har besluttet å ikke delta på møtet som Eigersund kommune v/ ordfører har invitert til kommende torsdag. Spørsmålene er rettet til Eigersund Kommune og Eiger inviterer heller ordfører og rådmann til dialog møte i Hålå. Ordfører Odd Stangeland har i god tid før leserinnlegget av Brandsberg kom på trykk lovet Eiger FK at han skulle komme med svar på de fleste av disse punktene.

Møtet er kommet i stand på bakgrunn av leserinnlegg fra Thorbjørn Brandsberg i Dalane Tidende der han ber om svar på 12 konkrete saker der han mener kommunen har gjort underlige vedtak eller forskjellsbehandlet Eiger og EIK. I noen av disse sakene ønsker Eiger å gå i dybden og få frem såvel juridiske som politiske vurderinger. Andre saker trengs det trolig bare en orientering om.
Siden dette er et åpent møte kan ikke Eiger se hvilken verdi det vil ha for klubben at EIK, Idrettsrådet eller pressen for den saks skyld skal være tilstede på et møte der vi ønsker en avklaring i våre saker. Eiger er av den oppfatning at disse sakene har to parter – Eiger FK og kommunen.
EIK kan ikke klandres for å ha gjort en god jobb for sine medlemmer. Det gjør dem likevel ikke til part i de sakene vi ønsker belyst.

Dette møtet har og vært luftet for ledelsen i Eiger der Eiger svarer at de ikke tror det vil komme noe godt ut av dette møtet.

Eiger FK har selvsagt fått med seg at et annet punkt på agendaen torsdag er ordførerens ønske om å utfordre deltakerne på målsetninger, verdigrunnlag og samarbeid med andre i arbeidet med barn og ungdom. Eiger stiller seg undrende til at ikke f.eks. Hellvik IL og Helleland IL også er invitert til å delta her. Dette er likevel et interessant tema som Eiger har et bevisst forhold til. Klubben er fortsatt for en stor del basert på dugnad og flere av temaene ordføreren vil belyse er tema i et pågående arbeid med klubbens nye sportsplan – “Eiger FK sportsplan 2016-2020”. Den er enda ikke helt ferdig men hardtarbeidende dugnadsarbeidere holder på å ferdigstille denne i disse dager, før den legges frem for ekstraordinært årsmøte for godkjenning. Eiger ønsker denne planen forankret i klubben før man ønsker å stille på det ordføreren ønsker å debattere.

Det presiseres at det for tiden er veldig god dialog mellom ordførerne, politikerne og ledelsen i Eiger FK. Eiger FK skal til med flere prosjekter som kommunen er positive til. Vi ser frem til et godt samarbeid i tiden fremover.

Styreleder Kjell Garpestad jr