Til minne om Eli.

Eli Skjelbred Sylte døde søndag - bare 56 år gammel. Med Elis bortgang er en av de største pionerene for damefotball i Eiger, ja faktisk også i Dalane, ikke lenger blant oss. Eiger var først ute med damefotball i distriktet da vedtaket om oppstart ble gjort høsten 1978. Fremst i rekken av pådriverne og den første oppmannen (som det enda het da) var Eli Skjelbred. Hun spilte også på laget selv og var selvsagt med da damelaget, forsterket med Viking-spiller Erik Johannessen og trener Tony Knapp, møtte kommunestyret i en legendarisk kamp i Idrettsparken 17 mai 1979.

På starten av 80 tallet ble hun stadig mer engasjert i Eiger og bingo på Peisen og ikke minst når det var bilbingo på ridesenteret på Tengs var Eli en ivrig bidragsyter. Hun var med i finanskomiteen både som leder og medlem og i klubbens hovedstyre. Mange husker nok også Elis bil som ble malt med bengalakk i Eigers farger rødt og blått. Det var en kjent kjøredoning i noen år i bybildet.

Eli Skjelbred Sylte var Eigerpatriot så lenge hun levde. I årevis gikk hun omtrent ikke glipp av en eneste a-kamp. Hennes siste verv i klubben var på midten av 90-tallet da hun ble innvalgt i miljøkomiteen.

Eli gjorde en fremragende innsats for Eiger og var en ditto god ambassadør for klubben utad. Vi lyser fred over Eli Skjelbred Syltes minne.

Eli - her sammen med Kjell Fredriksen i forbindelse med bingo på peisen rundt 1980

Fra Eigerposten desember 1980