Avsluttet med scoringsorgie!

Eiger hadde få problemer med å beseire nedrykkstruede Midtbygdens IL i årets siste hjemmekamp i Hålå fredag. Selv om gjestene scoret hele tre mål og dermed ble det bortelaget som har scoret flest på Bøgh Hafsø-banen i år, var det i realiteten aldri fare på ferde.
Kampen markerte også et foreløpig farvel til oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen som fikk utdelt blomster av daglig leder Atle Skailand i pausen.

Trenerduoen Mathiesen og Hunnestad hadde omrokkert en hel del i startoppstillingen og inn kom flere spillere som ikke har startet så mange kamper i høst. Eiger var likevel det toneangivende laget og presset gjestene på defensiven store deler av første omgang. Kampdominansen gav seg likevel ikke utslag i alt for mange klare sjanser. Faktisk ble det bare med kaptein Jan Terje Søylands kontante heading i nota etter en drøy halvtimes spill. Midtbygdens yppet seg bare unntaksvis, men rundt fem minutter før pause kunne det endt med utlikning. Heldigvis for Eigers del gikk avslutningen i stolpen. Lagene tok pause på stillingen 1-0.

I løpet av det første kvarteret av andre omgang ble kampen definitivt avgjort. Først sørget Stian Vigrestad for 2-0 da han først sklitaklet til seg ballen og i det han var på vei opp sendte han avgårde et overraskende og godt plassert skudd utenfor keepers rekkevidde. Bare minutter etterpå sørget Elion Shatri for 3-0 med nok et godt plassert skudd etter først å ha vendt bort noen motspillere. Og som ikke det var nok sørget Bjørn S. Stapnes for 4-0 med et klassemål og en avslutning like under tverrliggeren etter fint veggspill i forkant.
Eiger slapp seg ned et hakk etter de tre kjappe målene og Midtbygdens takket for det ved å redusere like etter timen spilt. En relativt rufsete periode fulgte og gjestene yppet seg mer enn noen gang tidligere i kampen. De røde og blå var imidlertid ikke ferdige for kvelden og Sondre Tveit satte kontant inn 5-1 etter corner.

På tampen var det et svært offensivt hjemmelag som jaktet på flere mål, men i iveren etter dette ble returløpene forsømt og Midtbygdens fikk redusere to ganger før kampens dommer blåste det hele av.

Kampfakta:
Eiger-Midtbygdens IL 5-3 (1-0)

Målene: 1-0 (33) Jan Terje Søyland, 2-0 (54) Stian Vigrestad, 3-0 (57) Elion Shatri, 4-0 (59) Bjørn S.Stapnes, 4-1 (62), 5-1 (70) Sondre H. Tveit, 5-2 (89), 5-3 (91)

Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland, god
Gule kort: Matias L. Løyning, tre til Midtbygdens
Tilskuere: 100

Eigers lag: Denis Nadarevic, Teo Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stian Vigrestad, Matias L.Løyning, Jostein K. Salvesen, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Øyvind Garpestad, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Thomas Hallan-Christensen, Asbjørn L. Larsen, Anthony Nesvåg, Kjetil Vigrestad, Hans Marius Slettebø

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand