Svanes og Mathiesen takker av!

Morgendagens kamp mot Midtbygdens IL blir et farvel på hjemmebane med oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen. Det er lov å håpe at folk møter opp i hopetall, både for at disse to takker for seg - i hvert fall i denne omgang, og fordi det er årets siste hjemmekamp.

Øyvind Svanes begynte som oppmann foran 2016 sesongen og har lagt forholdene til rette for spillere og trenere et utall treninger og over 130 kamper siden da. Da Thor Jostein Dyrnes takket for seg etter 2017 sesongen var det meningen at Svanes også skulle gi seg. Påtroppende trener Jone Mathiesen hadde imidlertid hørt rykter om et svært godt likt og dyktig oppmann og satte mye inn på å få ham videre. Det ble heldigvis en realitet og både han, hans medhjelpere og spillerne i Eigers a-tropp har alltid satt stor pris på Øyvind Svanes. Daværende sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe sa følgende om Svanes da han hadde tenkt å gi seg i 2017; “Tidenes oppmann for Eigers a-lag. Det er lett å bli historieløs – Eiger har tross alt hatt mange legendariske oppmenn opp gjennom årene. Og litt av «oppmannens» oppgaver er hva man gjør ut av det. Men om folket visste hvor mye og  alt Øyvind har gjort for å legge til rette for spillere og trenere disse årene, tror jeg dere hadde blitt «øvejidde»

Jone Mathiesen ble ansatt med hovedoppgave å skape et lag bestående av i hovedsak lokale spillere samt å skape en god treningskultur. Man kan i dag konstatere at han har levert til de grader og selv om sesongen enda ikke er slutt, kan alle se at han leverer fra seg en gruppe spillere der disse parameterne er oppfylt og der trivselen og lysten til å være med sjelden har vært større. Mathiesen har så langt ledet Eiger i snaut 70 kamper. Den sportslige utviklingen har hatt en vedvarende stigning under Mathiesens regjeringstid og det gode miljøet rundt a-laget har blitt en snakkis som mange ønsker å ta del i!

Vi får håpe Svanes og Mathiesen får en verdig avskjed med Hålå for denne gang. Eiger - Midtbygdens kl.1900 fredag.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand