Ny fadese på fremmed gress!

Eiger gikk på et nytt bortebanetap da Ålgård forsynte seg av alle 3 poengene i seriekampen på Ålgård fredag. Selv om Eiger spillemessig var det beste laget, var det mye som manglet i de røde og blås spill. Verken tempo, initiativ, glød eller entusiasme var av det kaliberet man ser uke ut og uke inn når Eiger spiller hjemme.

Det skal dog sies at over halve troppen har hanglet med skader og sykdom den siste uka og trener Mathiesen sendte nok ikke utpå 11 helt klare spillere denne fredagen. Han "slapp" imidlertid å spille selv om også flere av de på benken hanglet.

Det startet imidlertid så bra når Elion Shatri sendte Eiger i ledelsen etter bare noen minutters spill. Utover i omgangen hadde Eiger svært mye ball, men lavt balltempo og disiplinerte Ålgårdspillere gjorde at det ikke ble skapt så mange målsjanser som ballinnehavet burde tilsi.Til alt overmål utliknet vertene snaue ti minutter før pause. Helt på tampen av omgangen burde imidlertid Eiger tatt tilbake ledelsen. Først ved en straffe som Jan Eric Gløpstad aldri fikk, dernest ved noen enorme sjanser der Elion Shatri til slutt satte ballen 14 cm utenfor.

Etter en god innledning med Matias L. Løyning alene gjennom etter bare minuttet av andre omgang, skulle Ålgård gå opp i ledelsen etter et snaut kvarter etter svakt forsvarsspill. Med 3-1 til Ålgård etter et kjapt tatt frispark og mer svakt forsvarsspill bare fem minutter etterpå, spredte mismotet seg. Mot Eigers kanskje dårligste motstander så langt i år, foregikk spillet likevel stort sett på vertenes banehalvdel, men manglende oppfinnsomhet, initiativ og tempo i pasningene gjorde at Ålgård fikk ryddet unna det som kom. Før denne serierunden var Eiger laget med færrest innslupne mål i pulja. Slik så det ikke ut mot et av de svakere lagene.

Sindre Skaara Helgesen fikk sin a-lagsdebut da han erstattet Eirik Gohn like før slutt.

Kampfakta:

Seriekamp Ålgård stadion
Ålgård-Eiger 3-1 (1-1)
Målene 0-1 (4) Elion Shatri, 1-1 (37), 2-1 (58), 3-1 (63)
Dommer: Dejan Stankovic, Sola FK, svak
Gule kort: Matias L. Løyning, Kristian Garpestad
Tilskuere: 123
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Eirik Aadnøy Gohn, Jan Terje Søyland, Jan Eric Torres Gløpstad, Morten Nodland, , Elion Shatri, Kristian Garpestad, Hans Marius Aakre Slettebø, Matias Leidland Løyning, Asbjørn Larsen , Martin Tønnessen

Benyttede innbyttere: William Meyer, Sondre Havsø Tveit, Viktor Bjerregaard Opheim, Sindre Skaara Helgesen