Ny storseier på hjemmebane!

Eiger var best i alt og tok en fortjent hjemmeseier da Riska gjestet Egersund fredag. 4-0 ved full tid mot et lag som ikke har tapt en eneste seriekamp på over et år, vitner om en solid opptreden. Det skal dog sies at gjestene manglet noen spillere som normalt ville vært i startelleveren. Eiger på sin side manglet Andreas Dyrnes og Martin Tønnessen av de som har pleid å figurere blant Jone Mathiesens utvalgte.

Det kunne imidlertid blitt en verst mulig start på kampen for hjemmelaget. Allerede etter minuttet spilt snappet en Riskaspiller ballen fra Morten Nodland, men en kjapp reaksjonsredning av Denis Nadarevic i Eigerburet forhindret 0-1. Etter det var det mer eller mindre Eiger for alle penga og førsteomgangen må være noe av det beste de røde og blå har prestert i år. Selv om man måtte vente til nærmere halvtimen av første omgang var spilt før det første målet kom, viste både spill og sjanseskaping at de var vertene som hadde mest å by på. Når så målene kom, var det etter prima spill i forkant og både Matias l. Løynings 2-0 og Asbjørn L. Larsens 3-0 var ren nytelse å være vitne til. Før det hadde Hans Marius Slettebø sendt Eiger i ledelsen etter en god vending og ditto avslutning utenfor Riskakeeperens rekkevidde. Eiger ble også snytt for en straffe da Elion Shatri ble lagt i bakken snaue ti minutter før hvilen.

Eiger startet andre omgang som de avsluttet første og etter kort tid kunne Matias L. Løyning sette inn 4-0. Han snappet et tilbakespill og satte ballen i mål rolig og kontrollert. Riska var på sporadiske visitter i Eigers målfelt, men det var Eiger som også skapte de største sjansene de siste 45 minuttene. Den aller største ved tomålsscorer Matias L. Løyning kort tid før slutt. Fra fem meters hold hamret han ballen like over mål. Trener Mathiesen sørget for spilletid for alle utespillerne på reservebenken og kanskje mistet Eiger noe flyt grunnet dette. Det ble likevel et symbol på at de røde og blå først og fremst tok en lagseier denne varme maikvelden. Med totalt 17 gode bidragsytere var det ikke bare spillerne som kunne tusle fornøyde av banen etter endt kamp. De snaut hundre fremmøtte smilte også om kapp med kveldssola i det dommeren blåste det hele av.

Seriekamp 4.divisjon avd.1 – Bøgh Hafsø-banen Hålå
Eiger-Riska 4-0 (3-0)
Målene: 1-0 (29) Hans Marius Slettebø, 2-0 (34) Matias L. Løyning, 3-0 (44) Asbjørn L. Larsen, 4-0 (52) Matias L. Løyning
Dommer: Amir Ajjour, Vidar – ok