Bortebanespøkelset regjerer fortsatt!

Heller ikke mot Sola 2 skulle Eiger lykkes med å ta årets første trepoenger på bortebane. Vi må faktisk tilbake til 10 august i fjor, for å finne sist gang Eiger kunne juble for full pott på fremmed gras. "Jeg føler vi kun har spilt en virkelig dårlig bortekamp så langt og det var mot Vaulen. Kampen mot Moi vil jeg betegne som middels, mens både kveldens kamp mot Sola og kampen mot Klepp syns jeg vi gjorde en god figur. En forbannet og frustrert Jone Mathiesen forstår lite av poengfangsten borte til nå som kun har gitt et poeng. "Men det er klart at når vi ikke scorer på 7-8 gode målsjanser som vi hadde i kveld, blir det heller lite poeng ut av det", fortsetter han.

Naturgress er uvant kost for Eiger og det skulle gå noe tid før man ble komfortable med underlaget da Sola 2 var vertskap i sjuende serierunde tirsdag. Dette benyttet vertene seg av og tok ledelsen allerede før kvarteret var passert. Utover i omgangen satt spillet noe bedre for de røde og blå og flere gode sjanser ble skapt - dog uten at det gav tellende resultat.

Eiger gjorde en god andre omgang og var påskrudd allerede fra avspark. Hjemmelaget begynte tidlig å drøye tid i alle mulige situasjoner, men gjestene skapte også nå nok sjanser til både utlikning og ledelse. Når tre gigantsjanser ved Elion Shatri og Kristian Garpestad heller ikke gav uttelling gikk det som det måtte gå og som det alt for ofte har gjort på utebane: Null poeng. Nå skal det sies at Sola kunne punktert kampen også, for de siste 20 minuttene kastet trener Mathiesen alle mann i angrep i jakten på scoringer. Men såpass må man våge når det står om viktige poeng. En dag vil det nok lykkes - også på fremmed gress!

Kampfakta:
Sola 2 - Eiger 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 (13)
Dommer: Anders Løge, Forus og Gausel Idrettslag
Gule kort: William Meyer, et til Sola 2
Tilskuere: 15
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Morten Nodland, Stian Vigrestad, Asbjørn Larsen, William Meyer, Elion Shatri, Martin Tønnessen, Matias Leidland Løyning, Jan Eric Torres Gløpstad, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere:
Sondre Havsø Tveit, Inge Andreas Pettersen, Kristian Garpestad, Eirik Aadnøy Gohn