Gode under utfordrende forhold

Jone Mathiesen syns Eiger kom godt fra fredagens sesongdebut på hjemmebane mot Kvinesdal. I en kamp under svært utfordrende værforhold syns han de røde og blå så spesielt bra ut i andre omgang og han var også fornøyd med at Eiger hadde stort sett god defensiv kontroll.
"Til nå har vi bare trent på defensiv struktur og litt oppspill - lite på offensive samhandlinger. Det viser igjen i kamp, selv om det var gode tendenser offensivt i 2.omgang.
Vi benyttet 20 mann og byttet blant annet 9 mann i pausen - noe som også var planen. Alle skal få prøve seg! I tillegg har vi lagt bak oss en tung treningsuke, så jeg er egentlig ganske fornøyd. Så tidlig i sesongen handler det om å få alle i gang. Været spilte også en vesentlig faktor i dag med vind og det var skikkelig surt."

Vi tok også en prat med Tommy Årsland som var tilbake på "sin gamle hjemmebane" - denne gang som assistenttrener for gjestene Kvinesdal. (Tommy har 136 a-kamper for Eiger)
"Første omgang var sjansefattig der Eiger hadde ballen klart mest - men skapte lite foran KIL buret. Kamp planen til KIL var å trene defensiv organisering da forfall fra våre spisser med 35 mål tilsammen i fjor, samt forfall fra de to som vanligvis styrer sentral midtbane gav oss noen utfordringer."

"I andre omgang er Eiger klart best og kommer til flere sjanser da de gjør bytter som hever laget. Eiger scorer 3 mål, men kunne også puttet flere etter bl.a. tre redninger på strek fra KIL. Det er tidlig å ta noe tabelltips enda, men denne årgangen av Eiger virker spennende med en fin blanding av gammel og ungt.....og kjekt er det å se at det satses på lokale spillere"!

Vi ønsker også Kvinesdal lykke til med sesongen - og kanskje spesielt til kampen 16 mai når Flekkefjord kommer på besøk!!

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand