Flere nye på a-laget

Et meget ungt og lokalt Eiger-lag imponerte mot Rosseland sist torsdag. En enda tøffere test på hvor godt dette var blir det nok på lørdag når EIK står på andre banehalvdel til treningskamp.
Tradisjonen tro blir det en del utskiftninger fra sesong til sesong og 2017 er intet unntak. Siden i fjor sommer har vi bl.a tatt farvel med sentrale spillere som Josip Tunjic, Anto Pejic, Tomas Birskys, Miguel Diez, Alfi Lacalle og Stian Sleveland. I tillegg har Sarunas Kilijonas trappet ned satsingen noe og det samme gjelder Sigmund Hunnestad.

Kristian Garpestad og flere andre unggutter har imidlertid blitt hentet opp på a-laget.  Alexander Sleveland og Ørjan Helvig har trent med alaget i hele vinter -  og lagt inn gode søknader om å få bli en del av troppen denne sesongen. I tillegg er Jonas N. Havsø som var ferdig med militærtjenesten i fjor sommer, med for fullt fra sesongstart i år. Dagens tropp på 20 spillere teller en gj.snittsalder på 21 år - bestående av stort sett bare lokale unge og lovende spillere.

Av flere nyervervelser har vi Darius Jankauskas (t.v ovenfor) som er en defensiv midtbanespiller og kommer fra Litauske FK Kauno Zalgiris. Keeperen Vitalik Artjomenko (midt på bildet) er fra Latvia. Har spilt i Norge de tre siste sesongene for henholdsvis Hammerfest og Sandnessjøen. Vitalik er en mer "moderne" keeper - bedre med beina i forhold til det vi har hatt de siste fem sesongene - kjapp og god på reaksjon og god på streken. Dirigerer og skriker veldig aktivt som bakerste mann. Forrige sesong spilte han i 3 divisjon i Sandnessjøen.

Alexander Svanes (til høyre på bildet) har også returnert til Eiger etter 5 1/2 år på Husabø. "Alex" er født i 1999 og har tidligere spilt med bl.a. Sander Haugstad. De siste årene har han spilt i forsvaret og det er som midtstopper trener Dyrnes i utgangspunktet har tenkt å bruke Svanes i år. Alexander ønskes hjertelig velkommen tilbake til Eiger!

Sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe og trenerduoen Dyrnes og Hundsnes ønsker seg inn to spillere til før de sier seg helt fornøyd med bredden i troppen - og for å ta høyde for skader/karantener osv. Enda er det en stund til seriestart så de mener det enda er god tid til å komplettere troppen.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand