3 poeng etter sjansesløsing

Eiger tok en svært fortjent 2-1 seier da Skarphedin gjestet Hålå lørdag. I en kamp Eiger styrte det meste var det Tomas Birskys to scoringer som til slutt var forskjellen på lagene. Seieren burde imidlertid vært enda større om de røde og blå hadde fått uttelling på alle sjansene.
Det var likevel gjestene som kom best i gang med scoring før klokka hadde passert 3 minutter. Klareringsvegring fra Eiger gjorde at et Skarphedin-bein fikk sparket ballen over målstreken. Eiger tok likevel tak i kampen og med vinden i ryggen styrte hjemmelaget begivenhetene. Både William Meyer og debutant Marius Koldal kunne og burde scoret og det lille gjestene kom med var stort sett i forbindelse med dødball og cornere. Først like før halvtidshvilen skulle det svært fortjente utlikningsmålet komme - og for et mål det var. Pasningen fra Josip Tunjic var fantastisk og Tomas Birskys løp enda bedre. Sistnevnte avsluttet i hjørnet uten sjanse for Skarphedins keeper. Lagene gikk dermed til pause med 1-1.
De fleste av de rundt 200 tilskuerne som hadde benket seg på tribunen hadde berettiget håp om 3 poeng da dommeren blåste i gang for de siste 45 minuttene. For Eigers del fortsatte imidlertid sjansesløsingen mens på det defensive hadde man stort sett kontroll. Det manglet litt vilje på topp etter innlegg - flere av dem gode sådan! Men igjen var det Tomas Birskys som skulle gjøre det for Eiger, og igjen var det et flott mål. 2-1 med drøye 10 minutter igjen av kampen kom på et flott langskudd fra nærmere 20 meter etter en god ball fra innbytter Sander Haugstad. Med bare et mål å gå på ble det selvsagt en spennende avslutning på kampen, men etter 94 spilte minutter sa kampens gode dommer at nok fikk være nok og tre svært fortjente poeng ble igjen i Hålå.

Kampfakta

Eiger – Skarphedin 2-1 (1-1)

Målene: 0-1 (2), 1-1 (45) Tomas Birskys, 2-1 (79) Tomas Birskys
Tilskuere: 200