Forventer tøff kamp

Eiger spiller sin første (og eneste) kamp under Tyrkia-treningsleiren torsdag kl.1600. På motsatt banehalvdel venter det Ukrainske nivå 2 laget FC Kalush, et lag assistenttrener Eivind Blakstad karakteriserer som fryktelig gode. Etter en god treningsuke under gode forhold i Club Grand Aqua i Side, skal det nok uansett bli greit å få kjenne på kampdimensjonen igjen. Kjenner vi trenerne rett ønsker de nok også å se igjen det man har øvd og terpet på i kamp, selv om motstanderen skulle holde høyt nivå.

For øvrig meldes det om lite Corona fokus i Tyrkia. Det er stort sett spillere og trenere som leser norske nettaviser som gjør at dette overhodet er på agendaen i det hele tatt.

Eiger mot Kalush starter altså 1600 torsdag. Vi kan ikke love regelmessige oppdateringer underveis, men regner med en oppsummering i etterkant. 

 • Opprettet .
 • Treff: 530

Slo ut Varhaug - igjen!

Eiger gjorde som de pleier når det er snakk om NM og Varhaug er motstander og vant med 3-1 i første kvalifiserende runde av Norgesmesterskapet på jæren tirsdag. Både i 1995 (1-0), 1997 (2-1) og i 2004 (2-1) har jærbuene måttet gi tapt for de røde og blå i NM.

Kampen som sådan var Eigertrener Stian Hunnestad bare sånn måtelig fornøyd med, men avansementet ble sikret og det var tross alt det viktigste. I tillegg scoret Hans Marius Slettebø sine første mål for sesongen - ja faktisk alle tre - noe som gjorde at han passerte magiske 200 scoringer for Eiger. "Pokey" er nå 10 scoringer unna Birger Arnestads rekord på 212 som har stått i 15 år!

Kampen startet på verst tenkelig vis for de røde og blå, da Varhaug tok ledelsen allerede etter 2 minutt spilt. Ballen havnet i føttene på Varhaug sin spiss etter å ha blitt forært ballen av et gavmildt Eiger-forsvar og ballen ble satt enkelt i det åpne målet. Etter hvert tok Eiger tak i kampen og begynte å få den mer inn i sitt spor. Likevel var Varhaug hele tiden giftige på overganger. Minuttet før pause skulle imidlertid utlikningen komme da Hans Marius Slettebø kombinerte fint med Asbjørn Larshus Larsen på Eigers høyreside, før han vendte bort backen til hjemmelaget og sendte i vei en markkryper rett i høyre hjørne. Med det noterte han seg for sitt 200 mål for Eiger. Lagene gikk til pause på 1-1.

Etter pause endret kampbildet seg gradvis, og det var hjemmelaget som var mest interessert i å trille ball. Eiger på sin side var ikke flinke til å ta tak i ballen, og det resulterte i mange høye oppspill over midtbaneleddet som kjapt kom i retur. Men ut av nesten ingenting ble ballen vendt fra venstre til høyre med en fin pasning fra Stefan Ghilom i det 72 minutt, og hvem andre enn "Pokey" mottok ballen på høyresiden, før han utfordret og smalt ballen i mål. Flott scoring og 1-2 til Eiger! Som om ikke det var nok, så lå ballen i nettet til hjemmelaget igjen bare to minutter etterpå. Hans Marius Slettebø satte pannebrasken til et flott innlegg fra Mathias Perttamo, og ordnet dermed årets første hattrick i sesongens første tellende kamp. Etter 1-3 målet gikk mye av luften ut av hjemmeballongen og Eiger kunne økt ytterligere bl.a. ved en straffe som Elion Shatri bommet på rett før slutt. De røde og blå sikret seg uansett et fortjent avansement til andre kvalifiseringsrunde.
 
Kommende helg reiser laget til varmere strøk og grønne gressbaner i Tyrkia for de siste forberedelsene før seriestart.
 
Kampfakta:
NM-kvalifisering, Varhaug stadion
Varhaug - Eiger 1-3 (1-1)
Målene: Varhaug 1-0 (2), 1-1 (44) Hans Marius Slettebø, 1-2 (72) Hans Marius Slettebø, 1-3 (74) Hans Marius Slettebø
Dommer: Stian Blanckaert, Våganes FK
Tilskuere: cirka 100
Gule kort: Stefan Ghilom, to til Varhaug
Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stefan Ghilom, Øyvind Garpestad, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Perttamo, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Kristian Garpestad, Alexander Svanes og Matias Løyning

 

Tidligere møter i NM:

1995 1.kval. Varhaug-Eiger 0-1 Selvmål
1997 1.ord.runde Varhaug-Eiger 1-2 Birger Arnestad (2)
2004 2.kval. Eiger-Varhaug 2-1 Eivind Blakstad, Fredrik Andersen

 • Opprettet .
 • Treff: 247

Sterk seier i Stavanger!

Eiger slo Brodd 4-0 og tok en sterk seier i Stavanger fredag. Utenom målene var det også de røde og blå som hadde de aller største sjansene.

Eiger tok kommandoen og valgte å presse høyt i medvinden de første 45 minuttene på Midjord. Sjansene skulle da også komme og allerede etter fem minutters spill kunne Kim Nyborg fått et drømmecomeback i Eigertrøya da han kom til heading på et fint innlegg fra Mathias Perttamo. Dessverre gikk avslutningen utenfor. Mål skulle det likevel bli da Elion Shatri snappet en dårlig Broddpasning, forserte 50 meter i stor fart før han plasserte ballen i høyre hjørne til Eigerledelse 1-0 bare minutter etterpå. Vertene forsøkte å trille ball og holde ballen i laget, men enten var Eigerspillerne over dem som klegger eller så stoppet det hele opp da de nærmet seg Eigers 16 meter. Kim Nyborg fikk en ny stor mulighet til å score da Mathias Perttamo serverte nok et glimrende innlegg etter drøyt halvspilt omgang, men igjen gikk ballen utenfor "rammen". Mens de fleste på tilskuerplass belaget seg på en knapp ledelse til bortelaget til pause, jobbet Eiger ufortrødent videre helt til fløyta gikk. Det skulle lønne seg -- ikke bare en, men to ganger rett før halvtidshvilen. Først satte Mathias Perttamo inn 0-2 da han var på rett sted da Elion Shatri slo en corner fra høyre. Samme mann besørget så 0-3 med en goalgetterscoring fra kloss hold etter et fint innlegg fra Hans Marius Slettebø fra venstresiden. Like etter 0-3 gikk fløyta for pause.

Brodd startet andre omgang vesentlig bedre enn første, tydelig bestemt på å komme tilbake i kampen. Godt hjulpet av vinden ble Eiger trykket langt tilbake på banen av et aggressivt hjemmelag. Sjanser ble det dog lite av for Brodds del og etter en snau halvspilt omgang jevnet det seg mer ut. Da hadde trener Hunnestad både byttet nesten halve laget og i tillegg gjort noen smarte justeringer. Siste halvdel av andre omgang var det igjen de røde og blå som virket farligst og både Kristian Garpestad og broder Øyvind hadde sine sjanser og nestensjanser til å øke ledelsen. Punktum satte imidlertid Elion Shatri med et fantastisk frispark fra 17 meter (som nok for øvrig egentlig burde vært straffespark til Eiger da Øyvind Garpestad ble tatt) Shatri hamret ballen som et prosjektil i mål og vertenes keeper rakk ikke å reagere en gang.

Trenerduoen Hunnestad, på sidelinjen og Salvesen sentralt plassert på banen, var fornøyd med mye etter endt kamp; "Dette var nok en god gjennomkjøring, og ikke minst viktig kamptrening ettersom Kvinesdal kampen i forrige uke ble avlyst. Vi ser igjen mye av det som vi har jobbet med på treningene, noe som er svært gledelig. I første omgang ble vi enige om å stå høyt i medvinden, noe som vi lykkes bra med. I perioder satt kombinasjonene bra der vi varierte med å bygge opp spillet bakfra og være direkte. Midtveis i omgangen kom Brodd mer med i kampen, men mot slutten av omgangen skrudde vi opp tempoet igjen og scoret to fine mål de siste minuttene.

I andre omgang prøvde vi å gå ut med høyt press for å beholde momentum, men forsto fort at vi måtte justere dette i motvinden. Vi ble derfor nødt til å ligge kompakt, og kjøre overganger. Dette mestret vi bra og Brodd kom faktisk ikke til noen store sjanser i løpet av omgangen.
 
Sett under ett får vi en omgang med fokus på oppbygging av spill, og en omgang med terping på defensiv organisering og kontringer.
Vi er veldig fornøyd med innsatsen og prestasjonen mot en god motstander."
 
Nå retter Eiger blikket mot NM - kvaliken mot Varhaug som går av stabelen neste lørdag på jæren!
 
Perttamo og Shatri februar 2020
Mathias Perttamo og Elion Shatri scoret begge to mål hver!
 
Kampfakta:
Treningskamp, Midjord stadion
Brodd-Eiger 0-4 (0-3)
Målene: 0-1 Elion Shatri (7), 0-2 Mathias Perttamo (44), 0-3 Mathias Perttamo (45), 0-4 Elion Shatri (80)

Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn L.Larsen, Stefan Ghilom, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Kim Robert Nyborg, Mathias Perttamo og Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Alexander Svanes, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad, Kjetil Vigrestad, Simen Omdal.
 
 

 

 • Opprettet .
 • Treff: 363

Varhaug - Eiger utsatt

NM kvaliken mellom Varhaug og Eiger skulle ha gått av stabelen lørdag. Slik blir det imidlertid ikke. Lagene har sjekket værmeldingen og den er lite forenlig med å avvikle fotballkamp. Spesielt bekymringsverdig var den kraftige vinden som er meldt. Kampen går i stedet tirsdag førstkommende - den 3.mars kl.1900 samme sted som opprinnelig.

Dette betyr også at Eigers planlagte kamp mot Rosseland tirsdag utgår!

 • Opprettet .
 • Treff: 639

Kim tilbake i rødt og blått!!

Kim Robert Nyborg er tilbake i Eiger etter 10 år. Årene i "utlendighet" er tilbragt i hhv Bryne (2011 og 2012), EIK (2013-2016 + 2018, 2019) og Levanger (2017). Mandag signerte han for Eiger etter å ha trent med "Team Hunnestad" siden desember.

Det var etter en svært god 2010 sesong Kim ble hentet til Bryne. Han ble både toppscorer, årets spiller og kåret til årets midtbanespiller i MX-ligaen som 3 divisjon het det året. Nå håper alle Eiger-sympatisører på at Kim Nyborg vil levere like bra som sist han hadde Eiger-drakt på seg.

"Vi i trenerteamet er veldig glade for å endelig få på plass Kim. Han har i likhet med Kenneth og Mathias glidd fint inn i gruppen vår", sier Eigertrener Stian S. Hunnestad. "Kim er en allsidig spillertype som kan brukes i alle posisjonene offensivt i banen og kan egentlig betegnes som en komplett spiller. Med sin fart, teknikk og voldsomme fysikk så blir Kim en viktig brikke for oss i år. Vi vil også dra god nytte av hans høyde og fysikk på dødball både for og i mot", avslutter en godt fornøyd Hunnestad.
Kim Robert Nyborg står før sesongen 2020 oppført med 178 kamper og 70 mål for Eiger. Han avsluttet forrige periode som Eigerspiller med nr.6 på ryggen. Den har imidlertid Asbjørn L. Larsen overtatt. Kim har da valgt nr.88 som er året han er født.
 
(Funfact: Kim Robert Nyborg og Asbjørn Larshus Larsen debuterte i samme kamp for Eiger i august 2004, borte mot Torvastad.
 
Debut
Skjermdump fra Dalane Tidende 9.august - 2004
 
 • Opprettet .
 • Treff: 869

Eiger FK

 • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 • Leder: Tore Tollefsen
 • Daglig Leder: Atle Skailand

 • Sportslig leder: Roald R.Skadberg

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn