Eiger nekter å tape. – Ønsker seriefinale i Hålå

FART: Når Aleksander Kjellmann og Eiger satte på turboen greide ikke verken Ålgård og kameramannen å henge med. Kjellmann scoret sitt niende seriemål denne sesongen med fulltrefferen mot Ålgård.
Forrige feilskjær i serien var 30. juni da Eiger tapte 2-1 mot Ålgård på bortebane. Lysten på å revansjere tapet var stort, og stemningen i garderoben god da laget sto igjen med tre poeng etter å ha beseiret gjesdalbuene 4-1 på Bøgh Hafsø banen fredag kveld. Dette var lagets trettende strake seier, og Eiger spiller seg stadig nærmere et opprykk til 3. divisjon.

Rusk i maskineriet

Eiger åpnet kampen litt rufsete og etter 3 minutter satte Ålgårds formspiller Henrik Kommedal inn 0-1 for bortelaget. Etter det jobbet Eiger seg tilbake i kampen og i etter 22 minutter satte Eigers midtbanekriger Kenneth Grande inn utlikningsmålet etter målgivende fra Jostein Salvesen.
Da omgangen var 38 minutter gammel dukket Sindre Håland opp og nikket Eiger i føringen på et Elion Shatri-innlegg fra venstre. Den observante tilskuer fikk se Håland score sitt femte Eigermål etter overgangen fra Bryne med øret, før ballen fikk en fin bue og snek seg inn i krysset.
Etter kampen forklarer Håland at Grandes scoring kom på et viktig tidspunkt og gjorde at Eiger fikk et momentum å jobbe videre på og ga spillerne tro på seier.

Sesongens beste andre omgang?

I andre omgang dominerte Eiger banespillet fullstendig, som en følge av Ålgård flyttet laget høyere i banen med laget på jakt etter scoring. Dette førte til at Eiger skapte mange eventyrlige sjanser da de kom igjennom i bakrommet som Ålgård etterlot seg
Sjanse på sjanse ble rullet opp, og hjemmelaget var nærmere å øke ledelsen enn bortelaget var å redusere. Det ble mye nesten, og med litt tur kunne det bort resultert i fem-seks scoringer.
Gleder var derfor stor da Aleksander Kjellmann dukket opp for niende gang denne sesongen og tegnet seg på scoringslisten etter 57 minutter, før innbytter Mathias Perttamo økte ledelsen enda en gang etter 71. minutter.

Treneren øyner opprykk

Eiger-trener Stian Hunnestad var fornøyd med det laget hans viste mot Ålgård, men forklarer at de ikke var helt forberedt på at Ålgård skulle gå ut i høyt og aggressivt press fra start.
Han er fornøyd med at laget hans kjemper seg inn i kampen og overtar mer av banespillet i løpet av første omgangen, før de regelrett kjører over Ålgård de siste 45 minuttene.
– Andre omgang er noe av det bedre vi har gjort i år, tatt i betraktning at vi møter et bra lag. Vi ruller opp det ene angrepet etter det andre og er mye nærmere 5 og 6 mål enn Ålgård er redusering, forklarer Hunnestad
Videre forteller Eiger-treneren at denne høsten har væt et eventyr der seirene har kommet som tett som hagl gjennom hardt arbeid fra laget hans. I tillegg tangerte Eiger den gamle målrekorden med sine scoringer mot Ålgård.
– Vi har 13 seire på rad, i tillegg tangerte vi målrekorden av Eiger i går med våre 98 scoringer denne sesongen. Vi går for flere og skal stå løpet helt ut, slik at vi får en ren opprykksfinale mot Hinna 4 november på Bøgh Hafsø banen. Vi gleder oss, avslutter Hunnestad.
Eigers midtbanestrateg, Jostein Salvesen, var også svært godt fornøyd med å ta nok en trepoenger – og på spørsmål om hva som er forskjellen på det Eiger-laget som tapte 2-1 mot Ålgård før sommerferien og dagens, forklarer Salvesen at det handler om god flyt.
– Vi er virkelig i flytsonen nå om dagen, som skyldes gode relasjoner på banen og god selvtillit i laget. Vi har flere spillere som er i god form nå enn da vi møtte Ålgård sist.
Neste kamp er borte mot Sunde førstkommende fredag.
Det blir spennende, og en absolutt nødvendighet å ta tre poeng i Kvernavigå om laget skal stå distansen og avgjør det hele mot Hinna på hjemmebane.