Eiger tok sin tolvte strake serier da de møtte Sokndal

SNURRET RUNDT: Som ved forrige møte snurret Elion Shatri og Eigerspillerne rundt motstanderne da de møtte Sokndal på bortebane. Eiger ga seg ikke før de hadde scoret seks ganger. Bildet er tatt under hjemmekampen i Hålå 24. juni i oppgjøret Eiger vant 2-1.
Det var klasseforskjell på lagene som ligger på topp og bunn av tabellen da Sokndal tok i mot Eiger til den 23. serierunden. Eiger forlenget seiersrekken de har hatt siden starten av høsten, og ga seg ikke før de hadde scoret seks ganger på Even Tengs Fosse i SIK-buret.
Etter første omgang var det ingen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren, men Sokndal skal ha for forsøket der de førsøkte å spille fotball og skape sjanser istedenfor å legge seg bakpå mot tabellsterkere motstander. At Sokndal kastet mange mann i angrep gjorde at Eiger kom til utallige scoringsmuligheter i løpet av oppgjøret og burde ha satt enda flere mellom stengene.

Solid første omgang på Haua

Håvard Leidland puttet Eigers første da det var spilt 11 minutter av oppgjøret på Kiwi-banen, før toppscorer Øyvind Garpestad økte ledelsen to ganger fra krittmerket etter Sokndal-spillerne måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Eiger. Etter 31 minutter puttet forsvarspiller Alexander Svanes for andre kamp på rad, og er nå oppe i fire scoringer totalt denne sesongen.
Da det var spilt 33 minutter fant Sokndals Siemen Paulsen Løvås en åpning i Eiger-forsvaret å reduserte Eigers ledelse til 1-4.

Cruisekontroll

Andre omgang var bare tre minutter gammel da Sindre Håland satte inn 1-5 for de tilreisende, og sokendølene som hadde funnet veien til stadion denne høstkvelden kunne raskt konstantere at laget deres desvere ikke gikk poeng i møte denne kampen heller, og da Kenneth Grande puttet nok et mål for Eiger etter 51 minutter var seieren et faktum for Eiger. På tampen av kampen satte Sokndal inn nok en redusering.
Klasseforskjellen mellom lagene var tydelig gjennom store deler av kampen, men hjemmelaget kjempet bra og ødela ofte for Eiger i det avgjørende øyeblikket. Utover andre omgang gjorde Eiger mange bytter, slik at alle Stian Hunnestads menn fikk komme på banen å spille seg varme i det kalde høstværet på Haua. Dette bidro til at noe av flyten og tempoet i spillet forsvant i andre omgang, men alt i alt var seieren kontrollert i en velgjennomført bortekamp der Eiger skrudde på cruisekontrollen i andre omgang og tok sin Eigers 12 strake trepoenger

Klar tale

Eigers meget solide venstrekant, Elion Shatri, forteller at de før kampstart ble enige om å gå ut på banen for å presse Sokndal høyt å tvinge dem til å gjøre feil. Videre forteller Shatri at de på forhånd viste at hvis de holdt høyt tempo og lot ballen gjøre jobben ville Sokndal ikke henge med.
Videre forteller han at det ble litt slurv fra Eigers side ved et par anledninger, noe som resulterte i to unødvendige baklengsmål.

Ønsker revansj

Neste fredag kommer laget som påførte Eiger deres forrige tap på besøk til Hålå. I siste kamp før sommerpausen som ble spilt siste dag i juni vant Ålgård 2-1 på Nye Ålgård Kunstgress etter scoringer av Benjamin Ravndal og Erik Lima. Sigmund Hunnestad reduserte for Eiger etter 48 minutter, men Eiger greide aldri å få med seg noe mer fra oppgjøret.
Elion Shatri peker på at Ålgård er motstanderen som påførte Eiger sitt foreløpig siste nederlag, og at dette er et lag de kjenner godt til.
Ålgård har levert varierende resultater i høst, men Shatri er sikker på at Eiger går inn i oppgjøret med selvtillit og pondus etter en svært sterk høst, og at Ålgård vil få det vanskelig på Bøgh Hafsø banen.
– Vi vet at de siste tre kampene er som finaler. Vi er klare til å gi alt og skal vinne alle!
#10 Elion Shatri
  • KAMPFAKTA
  • Sokndal - Eiger 2-6 (1-4)
  • Målene: 0-1 (11) Håvard Leidland, 0-2 (14) Øyvind Garpestad, 0-3 (22) Øyvind Garpestad, 0-4 (30) Alexander Svanes, 1-4 (33) Simen Paulsen Løvås, 1-5 (48) Sindre Håland, 1-6 (50) Kenneth Grande, 2-6 (87) Elias Bendiksen