Klar for den 20. serierunden

REVANSJ: Håvard Leidland og a-lagsgutta er ute etter revansj mot dagens motstander etter uavgjort resultatet tidligere i sesongen.

Klokken 19:00 i kveld blåser dagens kampleder, Runar Andersen, i gang den 20. serierunden på Bøgh Hafsø banen når Forus og Gausel kommer på besøk.

Slik sesongen har utviklet seg, står Eigers a-lag og tilskuerne foran en spennende høst der Eiger nå er i posisjon om opprykk til 3. divisjon. Laget har satt seg i en meget god posisjon med en solid seiersrekke etter sommerpausen, og hver kamp blir som en cupfinale.
I går spilte lagene som ligger foran Eiger på tabellen den 20. serierunden, og begge lagene gikk seirende ut av sine kamper.
Riska slo Hundvåg 5-2, mens Hinna kjørte over Sunde da de banket de 8-0 på Wintershall Dea banen.

Dagens motstander

Forus og Gausel Idrettslag ble stiftet 24. mai 1983 i bydelen Hinna i Stavanger, og kan med det feire 40 års jubileum neste år.
Klubben er et fleridrettslag med over 1000 medlemmer som driver med fotball, håndball, basketball og allidrett og har tilhørighet.
Klubben drives fra klubbhuset "Knudepunktet" som ligger ved Knudamyrå Idrettspark. Fotballavdelingen holder til på Knudamyrå Idrettspark og håndballavdelingen holder til i Gautesetehallen. I tillegg har idrettslaget treningstider i gymsalen på Gausel og Godeset skoler.
I løpet av årene har klubben aldri møt Eiger for seriespill tidligere. FGI spilte i 4. divisjon mellom 2013 – 2016, og har siden det befunnet seg i 5. divisjon før de rykket opp i den komprimerte 2021 – sesongen. (8 seiere, 1 uavgjort og 1 tap)
Denne sesongen har FGI levert bra å ligger på 4. plass på tabellen med sine 12 seiere, 2 uavgjorte og 5 tap til nå. Lagets topscorer er Erik Engebretsen som har scoret smått utrolige 24 mål denne sesongen på sine 17 opptredener. Det er ingen tvil om at Eiger må se opp for denne målsniker som har nettet 59 ganger på 59 forsøk i den hvite Forus og Gausel drakten.

Forrige møte

Forrige oppgjør mellom lagene var i den sjuende serierunden, da Eiger gjestet XL-Bygg banen i juni. Oppgjøret endte 4-4, etter at Eiger hadde ledet både 0-1 og 1-2. På slutten av oppgjøret ble Kenneth Grande utvist etter en «situasjon» dommer Lucian Popa så. På det påfølgende frisparket stanget Øyvind Daling inn utlikningsmålet.