Norrøn-hallen

Norrøn hallen

Norrøn-hallen ble offisielt åpnet under en fin seanse med over 300 fremmøtte i Eigers nye storstue søndag den 19.januar 2020. Før den tid hadde imidlertid hallen vært i bruk ifm Eigers tradisjonsrike romjulsturnering - Skaara Cup.

Den offisielle snorklippingen var det 10-åringene Theodor Skadberg Log og Gabrielle Myklebust som foretok sammen med ordfører Odd Stangeland (bildet under). Før den tid måtte det selvsagt noen taler til og først ut var styreleder Tore Tollefsen som både fortalte litt om byggeprosessen, blant annet med utfordringer rundt fjellsikring som B&G håndterte på en svært god måte. Videre takket han dugnadsarbeidere, sponsorer og støttespillere samt for kommunens medvirkning. Tollefsen mente det var risikosport å trekke frem enkeltpersoner når det kom til hvem som skulle gis en ekstra oppmerksomhet. Tross alt er det en stor gjeng med dugnadsarbeidere som har gjort byggingen og innredningen av Norrøn-hallen mulig. Likevel ble det svært fortjente blomster til Eilif Leidland, prosjektleder Christian Lindø, tidligere prosjektleder Thor Jostein Dyrnes, Pete Seglem, Jan Noralf Myklebust som representerte MG Elektro, Knut Nodland, Anders Midbrød og Vidar Kvamsø. Styreleder Tollefsen oppfordret til slutt folk til å støtte Eiger via grasrotandelen og til å bruke Norsk Tipping fremfor utenlandske spillseslskaper som ikke er med som støttespiller for norske idrettsanlegg slik Norsk Tipping er.

Det ble en fin overgang til neste taler som var leder for kundeservice i nettopp Norsk Tipping, Trond Olav Asperud. Han var imponert over klubbens nye fotballhall og tok også et historisk tilbakeblikk på hva tippemidler hadde tilført både lag- og foreningsliv i kommunen og hva Eiger hadde blitt tilført. De første tippemidlene i Eigersund gikk til Idrettsparken sent på 40 tallet - kort tid etter at Norsk Tipping ble startet. Eiger har fått tippemidler for en rekke prosjekter opp gjennom årene og i følge Asperud er klubben blitt tilført totalt 14,5 millioner fra det første prosjektet og frem til nå!

Æresmedlem Pete Seglems navn finner man i protokollene fra sent 70-tall og frem til dags dato. Like lenge har Eiger i ulik grad bygget, forbedret og oppgradert området som går under navnet Hålå. Og Pete har vært med på ALT - som han også har vært med Norrøn-hallen der han igjen har hatt en svært viktig rolle. Pete representerte både seg selv og Idrettsrådet i leder Svein Erling Jensens fravær, da han tok ordet etter Asperud. I talen kom han inn på en rekke av byggeprosessene som har foregått siden starten med veien inn til Hålå i 1980. En viktig inntektskilde de første årene var dansetilstelninger i Hålå der klubben raskt fikk bygget en scene til dette formål. Gaven som Pete gav styreleder Tollefsen på vegne av Idrettsrådet, var et bilde av området der Norrøn-hallen i dag står, med den en gang så viktige scenen intakt.

Tor Inge Larsen fra Norrøn Bolig var neste mann ut og han takket Eiger for godt samarbeid så langt og han så for seg et årelangt samarbeid også videre. På vegne av firmaet sitt Norrøn Bolig sa han også at de så på seg selv også som samfunnsbyggere - ikke bare husbyggere! Han nevnte det ikke i talen, men før han tok ordet var det en tydelig stolt "navneeier" som sa; "tenk om vi hadde vært 14 år nå og hatt et slikt sted å boltre oss på"!

Ordfører Odd Stangeland var siste mann ut med en fin festtale. "Det er ikke tilfeldig at et av Norges mest komplette fotballanlegg ligger i Hålå", sa han. "Det handler om menneskene som bidrar, næringslivet som støtter og kommunen som tilrettelegger. Samarbeid kan gjøre drømmer til virkelighet. Det skal nesten ikke gå an at en kommune med 15.000 innbyggere har så mange idrettsanlegg som Eigersund, det skal nesten ikke gå an at en kommune med 15.000 innbyggere har to innendørs fotballbaner, fortsatte Stangeland. Men det går an fordi vi har de folkene, det næringslivet og den kommunen som vi har. Vi har den kraften som skal til. "

Etter at de to tiåringene Theodor og Gabrielle fikk klippet snora med ordførerens hjelp med en særdeles sløv saks (som gikk i søppelbøtta etter endt oppdrag) kunne til slutt de fremmøtte applaudere for at hallen var offisielt åpnet!

Offisiell åpning Norrøn jan 2019 d949e1bc

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn